Morotsstavar med avokadodipp

Krispig och krämig plockmat.

16 juli 2015 av I FORM-redaktionen

1 person

1 morot
½ avokado
2 msk yoghurt eller filmjölk med probiotiska bakterier
¼ citron, bara saften
2 droppar tabasco
½ rivet äpple


Tillagning

Skär moroten i stavar och sätt dem i ett glas med vatten - då håller de sig fräscha. Gör avokadodipp. Mosa avokadon och blanda den med citronsaft, yoghurt eller filmjölk, salt och tabasco. Rör i det finrivna äpplet. Doppa morötterna i dippen.

Magvänligt

Både morötter och avokado ger dig massor av nyttiga växtfibrer som främjar din matsmältning. Surmjölksprodukten ger dig dessutom lite extra hälsosamma bakterier. Rätten ger god mättnad och få kalorier.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar