Foto: Miklos Szabo. 

Lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

Lax i äggrulle är ett perfekt antiinflammatoriskt mellanmål.

14 augusti 2018 av Anne Larsen

Lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 10 minuter

INGREDIENSER

1 ägg

Havssalt

1 tsk extra jungfruolja

1 msk skyr

75 g rökt lax

Nymalen svartpeppar

1 näve vattenkrasse

1 msk klippt gräslök

Så lagar du lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

  • Vispa ägget med en nypa salt med en gaffel. Värm oljan i en stor nonstickpanna och häll i äggmassan. Stek den lilla omeletten stabil på den ena sidan. Låt den glida över på ett grytlock, vänd den och stek den stabil på andra sidan.
  • Lägg omeletten på en bit bakplåtspapper och låt svalna.
  • Smörj den med ett tunt lager skyr.
  • Lägg på laxen, nymalen svartpeppar och vattenkrasse.
  • Rulla omeletten snävt och skär i bitar.
  • Toppa med klippt gräslök.

näringsinnehåll per person

Energi: 252 kcal

Protein: 24,8 g

Fett: 16,6 g

Kolhydrat: 1,6 g

Kostfiber: 0,3 g

Näringsinnehåll per person
Energi 252 kcal - Protein 24,8 g - Fett 16,6 g - Kolhydrater 1,6 g - Kostfibrer 0,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar