Foto: Miklos Szabo. 

Lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

Lax i äggrulle är ett perfekt antiinflammatoriskt mellanmål.

14 augusti 2018 av Anne Larsen

Lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

1 person

1 ägg 
Havssalt 
1 tsk extra jungfruolja 
1 msk skyr 
75 g rökt lax 
Nymalen svartpeppar 
1 näve vattenkrasse 
1 msk klippt gräslök


Vet du vad antiinflammatorisk kost är? Klicka här och lär dig mycket mer om kosttrenden som har kommit för att stanna!

Så lagar du lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

  • Vispa ägget med en nypa salt med en gaffel. Värm oljan i en stor nonstickpanna och häll i äggmassan. Stek den lilla omeletten stabil på den ena sidan. Låt den glida över på ett grytlock, vänd den och stek den stabil på andra sidan. 
  • Lägg omeletten på en bit bakplåtspapper och låt svalna. 
  • Smörj den med ett tunt lager skyr. 
  • Lägg på laxen, nymalen svartpeppar och vattenkrasse. 
  • Rulla omeletten snävt och skär i bitar. 
  • Toppa med klippt gräslök.
Näringsinnehåll per person
Energi 252 kcal - Protein 24,8 g - Fett 16,6 g - Kolhydrater 1,6 g - Kostfibrer 0,3 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar