Lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

10 minuter
252 kcal

Lax i äggrulle är ett perfekt antiinflammatoriskt mellanmål.

Foto: Miklos Szabo.

Lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 ägg
  • Havssalt
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 msk skyr
  • 150 g rökt lax
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 näve vattenkrasse
  • 2 msk klippt gräslök

Så lagar du lax i äggrulle med vattenkrasse och gräslök

  • Vispa ägget med en nypa salt med en gaffel. Värm oljan i en stor nonstickpanna och häll i äggmassan. Stek den lilla omeletten stabil på den ena sidan. Låt den glida över på ett grytlock, vänd den och stek den stabil på andra sidan.
  • Lägg omeletten på en bit bakplåtspapper och låt svalna.
  • Smörj den med ett tunt lager skyr.
  • Lägg på laxen, nymalen svartpeppar och vattenkrasse.
  • Rulla omeletten snävt och skär i bitar.
  • Toppa med klippt gräslök.

Näringsinnehåll per person
Energi 252 kcal
Protein 24,8 g
Fett 16,6 g
Kolhydrater 1,6 g
Kostfibrer 0,3 g