Rödkålssallad med fänkål, granatäpple och parmesan

30 minuter
303 kcal

Klassisk julrätt med moderna inslag.

Rödkålssallad med fänkål, granatäpple och parmesan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ liten rödkål
  • ½ fänkål
  • ½ rosésallad
  • ½ endiv
  • ½ liten bunt bladpersilja
  • ½ granatäpple
  • 25 g valnötskärnor
  • 25 g parmesanost
  • 2 tsk av vinägrett
  • 2 msk extra jungfruolivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Tillagning

  • Strimla kål, fänkål, rosésallad och endiv ultrafint.
  • Vispa vinägretten och droppa den över grönsakerna.
  • Ta ut kärnorna ur granatäpplet.
  • Rosta och hacka valnötterna grovt.
  • Lägg upp persilja, granatäppelkärnor och valnötter på salladen och hyvla parmesanost över.