Rödkålssallad med fänkål, granatäpple och parmesan

Klassisk julrätt med moderna inslag.

13 december 2010 av I FORM

4 personer

¼ liten rödkål
1 fänkål
1 rosésallad
1 endiv
1 liten bunt bladpersilja
1 granatäpple
50 g valnötskärnor
50 g parmesanost
4 tsk av vinägrett
4 msk extra jungfruolivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Havssalt och nymalen svartpeppar

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Tillagning

  • Strimla kål, fänkål, rosésallad och endiv ultrafint. 
  • Vispa vinägretten och droppa den över grönsakerna. 
  • Ta ut kärnorna ur granatäpplet. 
  • Rosta och hacka valnötterna grovt. 
  • Lägg upp persilja, granatäppelkärnor och valnötter på salladen och hyvla parmesanost över.


Har du rödkål över? Prova då en supergod och spröd rödkålssallad.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar