Gröna proteinkulor
© wichmann+bendtsen

Gröna proteinkulor

Det perfekta mellanmålet efter ett hårt och bra träningspass.

5 februari 2018 av Signe Leth

Gröna proteinkulor med spenat

12 St

1 dl pistagenötter
1 dl hampafrön
2 nävar spenat
1 dl jordnötssmör
1 dl dadlar, utan kärnor


Topping:

2 msk pumpakärnmjöl eller finhackade pistagenötter


Skal man spise proteinpulver, når man træner? Kan man få protein gennem almindelig mad? Kan man blive tyk af for meget protein? I FORM berättar vad som är sant eller falskt när det gäller 6 vanliga myter om protein.

Så gör du

  • Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du har en jämn massa.
  • Forma 12 små kulor och rulla dem i lite pumpakärnmjöl.
  • Ställ kulorna kallt i en timme, antingen i frysen eller kylskåpet, så de kan sätta sig. Kulorna håller sig ca 3 dagar i kylen och längre tid om du utesluter spenaten.

Hur mycket protein behöver du egentligen? Få svaret här.

Näringsinnehåll per styck:

Energi: 121 kcal
Protein: 4,9 g
Fett: 8 g
Kolhydrater: 9,2 g
Kostfibrer: 3 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar