Dadelkulor på ett fat
© wichmann+bendtsen

Färgglada dadelkulor med torkade bär

Suget efter godis och kakor kan vara svårt att motstå, speciellt på kvällen. Men istället för att kasta dig över tomma kalorier så prova de här läckra och sunda dadelkulorna med torkade bär.

15 mars 2018 av Signe Moesby Leth

Färgglada dadelkulor med torkade bär

16 st

1½ dl mandlar
20 dadlar, urkärnade
2 dl torkade bär/frukter, t.ex blåbär, tranbär, aprikoser, mullbär och gojibär
1 tsk vaniljpulver 

Topping: 

3 msk frystorkade hallon, både grovt krossade och och pulveriserade
3 msk kokosmjöl, både grovt och finmalet

Tips! Dadlar på snabbaste sättet
Gör det lättare för dig själv: Köp dadlar utan kärna. Då slipper du lägga tid på att kärna ur.

Så gör du dadelkulor

  • Häll mandlarna i en matberedare och mixa tills de är finhackade. 
  • Tillsätt övriga ingredienser. Mixa tills allt är väl blandat och du har en klistrig och sammanhängande dadelmassa. 
  • Forma dadelmassan till små kulor och rulla dem i frystorkade hallon och kokosmjöl. 
  • Ställ kulorna i kylskåpet och förvara dem där tills de ska serveras.

Näringsinnehåll per kula:  

Energi: 99 kcal
Protein: 1,5 g
Fett: 2,8 g
Kolhydrater: 17,9 g
Kostfibrer: 1,7 g



Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar