Färgglada dadelkulor med torkade bär

20 minuter
99 kcal

Suget efter godis och kakor kan vara svårt att motstå, speciellt på kvällen. Men istället för att kasta dig över tomma kalorier så prova de här läckra och sunda dadelkulorna med torkade bär.

Dadelkulor på ett fat

Färggladadadelkulor med torkade bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ dl mandlar
  • dadlar, urkärnade
  • ¼ dl torkade bär/frukter, t.ex blåbär, tranbär, aprikoser, mullbär och gojibär
  • ¼ tsk vaniljpulver

Topping

  • ⅓ msk frystorkade hallon, både grovt krossade och och pulveriserade
  • ⅓ msk kokosmjöl, både grovt och finmalet

Så gör du dadelkulor

  • Häll mandlarna i en matberedare och mixa tills de är finhackade.
  • Tillsätt övriga ingredienser. Mixa tills allt är väl blandat och du har en klistrig och sammanhängande dadelmassa.
  • Forma dadelmassan till små kulor och rulla dem i frystorkade hallon och kokosmjöl.
  • Ställ kulorna i kylskåpet och förvara dem där tills de ska serveras.

TIPS! Dadlar på snabbaste sättet
Gör det lättare för dig själv: Köp dadlar utan kärna. Då slipper du lägga tid på att kärna ur.