Omelett med svamp

15 minuter
268 kcal

Börja dagen på bästa sätt med en luftig omelett med svamp och röd paprika.

Alla recept i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal.

Omelett med svamp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 200 g rensad svamp
  • 2 tsk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 4 stora ägg
  • 2 pkt vattenkrasse
  • Färskriven parmesan - en liten näve, ca 5 g
  • Ev lite färsk tryffel eller tryffelolja
  • 1 röd paprika

Gör så här

  • Förbered svampen, borsta den ren och rensa den.

  • Skiva svampen fint och stek den gyllene i olivolja i en nonstick-panna. Krydda lätt med salt och peppar. Ta upp svampen ur pannan.

  • Vispa äggen med en gaffel och häll dem i pannan.

  • Stek omeletten på ena sidan, vänd med ett grytlock och stek den även på andra sidan.

  • Skölj av vattenkrassen och rulla in den i hushållspapper så att den får torka lite. Skär paprikan i ringar.

  • Vik omeletten runt vattenkrassen och servera med svamp, färskriven parmesan, röd paprika och kanske lite färskriven tryffel.

  • Om det inte är tryffel­säsong kan du steka svampen i tryffelolja.