Alla recept i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal.

Omelett med svamp

Börja dagen på bästa sätt med en luftig omelett med svamp och röd paprika.

16 februari 2015 av Anne Larsen

Omelett med svamp

1 person

100 g rensad svamp
1 tsk extra jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
2 stora ägg
1 pkt vattenkrasse
Färskriven parmesan - en liten näve, ca 5 g
Ev lite färsk tryffel eller tryffelolja
½ röd paprika


Gör så här

  • Förbered svampen, borsta den ren och rensa den.
  • Skiva svampen fint och stek den gyllene i olivolja i en nonstick-panna. Krydda lätt med salt och peppar. Ta upp svampen ur pannan.
  • Vispa äggen med en gaffel och häll dem i pannan.
  • Stek omeletten på ena sidan, vänd med ett grytlock och stek den även på andra sidan.
  • Skölj av vattenkrassen och rulla in den i hushållspapper så att den får torka lite. Skär paprikan i ringar.
  • Vik omeletten runt vattenkrassen och servera med svamp, färskriven parmesan, röd paprika och kanske lite färskriven tryffel.
  • Om det inte är tryffel­säsong kan du steka svampen i tryffelolja.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar