Alla recept i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal.

Omelett med svamp

Börja dagen på bästa sätt med en luftig omelett med svamp och röd paprika.

16 februari 2015 av Anne Larsen

Omelett med svamp

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

100 g rensad svamp

1 tsk extra jungfruolivolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

2 stora ägg

1 pkt vattenkrasse

Färskriven parmesan - en liten näve, ca 5 g

Ev lite färsk tryffel eller tryffelolja

½ röd paprika

Gör så här

  • Förbered svampen, borsta den ren och rensa den.
  • Skiva svampen fint och stek den gyllene i olivolja i en nonstick-panna. Krydda lätt med salt och peppar. Ta upp svampen ur pannan.
  • Vispa äggen med en gaffel och häll dem i pannan.
  • Stek omeletten på ena sidan, vänd med ett grytlock och stek den även på andra sidan.
  • Skölj av vattenkrassen och rulla in den i hushållspapper så att den får torka lite. Skär paprikan i ringar.
  • Vik omeletten runt vattenkrassen och servera med svamp, färskriven parmesan, röd paprika och kanske lite färskriven tryffel.
  • Om det inte är tryffel­säsong kan du steka svampen i tryffelolja.


näringsinnehåll per person

Energi: 268 kcal

Protein: 19,2 g

Fett: 19,1 g

Kolhydrat: 5,9 g

Kostfiber: 0,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar