Köp osaltade jordnötter som du skalar själv och rostar lätt i en stekpanna. Då bestämmer du själv hur mycket nötterna ska saltas. Om du köper jordnötter med salt, kan du enkelt ta bort det mesta av saltet i en sil.

Råkost med jordnötter och ingefärsdressing

Få ingredienser och 45 minuter är allt du behöver för att laga den här rätten med spröd kål, jordnötter och dressing med smak av ingefära.

7 mars 2014 av I FORM

1 person

Ingredienser

1 tsk finriven ingefära
20 g osaltade jordnötter
200 g kinakål, vitkål, savoykål eller spetsskål
1 tsk jordnötssmör
2 tsk soja
2 tsk citronsaft
1 tsk akaciahonung eller agavesirap
1 tsk extra jungfruolja
Havssalt

Gör så här

  • Rosta jordnötterna lätt i en torr stekpanna och salta dem lite.
  • Skär kålen fint.
  • Vispa ihop jordnötssmör, ingefära, soja, citron, honung och olja till en dressing.
  • Servera kålen med ris, nötter och dressing.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar