Råkost med jordnötter och ingefärsdressing

15 minuter
267 kcal

Få ingredienser och 45 minuter är allt du behöver för att laga den här rätten med spröd kål, jordnötter och dressing med smak av ingefära.

Köp osaltade jordnötter som du skalar själv och rostar lätt i en stekpanna. Då bestämmer du själv hur mycket nötterna ska saltas. Om du köper jordnötter med salt, kan du enkelt ta bort det mesta av saltet i en sil.

Råkost med jordnötter och ingefärsdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 person
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 40 g osaltade jordnötter
  • 400 g kinakål, vitkål, savoykål eller spetsskål
  • 2 tsk jordnötssmör
  • 4 tsk soja
  • 4 tsk citronsaft
  • 2 tsk akaciahonung eller agavesirap
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt

Gör så här:

  • Rosta jordnötterna lätt i en torr stekpanna och salta dem lite.
  • Skär kålen fint.
  • Vispa ihop jordnötssmör, ingefära, soja, citron, honung och olja till en dressing.
  • Servera kålen med ris, nötter och dressing.