Vegoburgare med syltade rotfrukter och chilimajonäs

55 minuter
560 kcal

Det finns rotfrukter i både burgaren och tillbehören i denna goda och smakrika vegetariska burgare.

Vegetarburger med syltede rotgrønnsaker og chilimajones

ROTGRØNNSAKER er både fyldige og mettende, og derfor passer de utmerket i kjøttfrie retter som denne vegetarburgeren.

© Skovdal Nordic

Vegoburgare med syltade rotfrukter och chilimajonäs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 125 g rotselleri
  • 125 g morot
  • 125 g kikärter, från burk
  • ½ ägg
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ½ tsk paprika
  • 25 g havregryn
  • 25 g vetemjöl
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ msk extra virgin olivolja

Syltade rotfrukter:

  • 1 morötter
  • ¾ palsternackor
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ¼ vatten
  • ⅓ dl socker
  • ¼ tsk korianderfrön
  • ½ liten torkad chili

Tillbehör:

  • 2 fullkorns-hamburgerbröd
  • 2 msk chilimajonäs eller aioli
  • Spröd sallad

Så här gör du

  • Skala och riv rotselleri och morötter, och kör i matberedare tillsammans med kikärterna. Rör ner ägg, pressad vitlök, paprika, havregryn och mjöl till en färsliknande blandning.
  • Låt färsen vila i 10-15 minuter, och krydda den med salt och peppar.
  • Forma 4 stora biffar, och stek på en medelvarm stekpanna penslad med olja cirka 5 minuter på varje sida.
  • Skala och riv morötter och palsternacka i strimlor och lägg i en skål.
  • Koka upp vinäger, vatten, socker och kryddor i en kastrull. När sockret är helt upplöst – häll lagen över rotfrukterna och låt dra i minst 15 min.
  • Lägg majonäs och sallad på brödet, placera biffen och lägg på syltade rotfrukter.

TIPS Rotfruktsbiffarna kan också formas till små bollar, och de smakar lika gott varma som kalla!