Falafelwraps med cashewkräm

30 minuter
381 kcal

Testa en lite hälsosammare version av falafel med ångad savoykål istället för bröd. Full av smak och gröna nyttigheter!

Falafelwraps med cashewkräm, recept

Falafelwraps med cashewkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 savojkålsblad (eller kål)
  • 66 g tomater
  • stor näve groddar

Falaflar

  • 50 g pistagenötter (osaltade)
  • 80 g kokta kikärter (vi använde kikärter på burk)
  • näve färsk mynta
  • näve färsk basilika
  • ½ vitlöksklyftor
  • liten lök
  • 1 msk jungfruolja
  • ⅓ tsk mald kummin
  • ⅓ msk sesammjöl
  • ⅓ tsk bakpulver

Cashewkräm

  • 26 g osaltade cashewnötter
  • ¼ dl sojamjölk/vanlig mjölk
  • ¼ ekologisk citron (saft och skal)
  • ¼ tsk havssalt
  • En nypa stevia

Persiljedressing

  • ½ dl skyr
  • näve finhackad persilja
  • Havssalt och nymalen peppar

Gör så här

  • Mixa pistagenötter och färska örter till en fin blandning – men det får inte bli nötsmör!
  • Lägg blandningen i en skål och blanda kikärterna med oljan. Rör samman med övriga ingredienser.
  • Forma 18 små bollar och grädda dem i varmluftsugn på 175 grader i 15 minuter.
  • Blanda ihop ingredienserna till cashewkrämen och rör ihop persiljedressingen.
  • Lägg kålbladen i kokande vatten i 15 sekunder.
  • Fördela falafelbollar, tomater, groddar och två sorters dressing på kålbladen och rulla ihop dem.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept