Edamamesallad med med gröna linser och sparris

1 timme
528 kcal

Du kommer vilja slänga dig över denna sallad med edamebönor, sparris, färsk mozzarella och senapsdressing. Ät den som en näringsrik lunch eller en lätt middag.

Edamamesallad med med gröna linser och sparris

Edamamesallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl kokta gröna linser
  • 2 dl edamamebönor
  • 200 g jordgubbar
  • 6 gröna sparrisar
  • 1 näve babyspenat
  • 6 rädisor
  • ½ färsk mozzarella

Senapsdressing

  • 1 msk jungfruolja
  • 1 tsk senap
  • 1 krm stevia
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • Havssalt och nymalen peppar

Havrechips med rosmarin

  • ½ dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Havssalt och peppar

Så gör du

  • Ånga sparrisen lätt i kokande vatten i 1 minut.
  • Skär sparris, jordgubbar, rädisor och mozzarella i önskad storlek och blanda hela salladen.
  • Skaka dressingen väl och häll den över salladen precis innan servering.
  • Koka havregrynsgröt med mjölk i ca 5 minuter och låt koka lätt.
  • Rör i rosmarin, salt och peppar i gröten och sprid ut den på en bakplåt.
  • Grädda i 175 grader i ca 50 minuter, tills den är frasig.
  • Håll ett öga på gräddningstiden som är beroende på din ugn och tjockleken på chipsen.
  • Knäck chipsen i önskad storlek.

Få fler recept med edamamebönor här