Nyttiga recept Middag Vegetarisk... Vegetarisk linsgryta med tomat 35 minuter 494 kcal Idag är det rött i köket. Fram med tomaterna, paprikorna, chilifrukterna, paprikan och de röda linserna! Av Signe Moesby Leth 15 november 2023 TILL ALLA som inte kan få nog av linser: Linsgryta med linspasta. Plus lite tomater, paprika och lök. © wichmann+bendtsen Vegetarisk linsgryta med tomat Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ gul lök 1 fett vitlöksklyftor ¼ röd paprika ½ röd chili ½ msk extra virgin olivolja 25 g soltorkade tomater ½ burk krossade tomater ¾ dl röda linser 2 dl vatten ½ grönsaksbuljongtärning 1 tsk söt paprika ½ msk ljus tahini Havssalt Svartpeppar, nymalen 175 g linspasta Bredbladig persilja Så här gör du Hacka lök, vitlök, röd paprika och chili fint och stek i en kastrull med oljan. Tillsätt de övriga ingredienserna, bortsett från pasta och persilja. Låt rätten sjuda på mediumvärme i 20-25 min. Koka linspastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera grytan med pasta och grovhackad persilja. TIPS: Kan du inte hitta linspasta smakar rätten också jättegott med t ex naanbröd eller ris.TIPS: Till skillnad från de flesta andra näringsämnen tas det röda färgämnet lykopen upp bäst om tomaterna, som här, är värmebehandlade. LinserVegetarisk matTomat