Vegetarisk linsgryta med tomat

35 minuter
494 kcal

Idag är det rött i köket. Fram med tomaterna, paprikorna, chilifrukterna, paprikan och de röda linserna!

Vegetarisk linsgryta med tomat

TILL ALLA som inte kan få nog av linser: Linsgryta med linspasta. Plus lite tomater, paprika och lök.

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk linsgryta med tomat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • ¼ röd paprika
  • ½ röd chili
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 25 g soltorkade tomater
  • ½ burk krossade tomater
  • ¾ dl röda linser
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk söt paprika
  • ½ msk ljus tahini
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 175 g linspasta
  • Bredbladig persilja

Så här gör du

  • Hacka lök, vitlök, röd paprika och chili fint och stek i en kastrull med oljan.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna, bortsett från pasta och persilja. Låt rätten sjuda på mediumvärme i 20-25 min.
  • Koka linspastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera grytan med pasta och grovhackad persilja.

TIPS: Kan du inte hitta linspasta smakar rätten också jättegott med t ex naanbröd eller ris.

TIPS: Till skillnad från de flesta andra näringsämnen tas det röda färgämnet lykopen upp bäst om tomaterna, som här, är värmebehandlade.