Kycklingsoppa med pilgrimsmusslor

5 timmar

NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar.

Från: "Världens bästa diet" av Christian Bitz och Arne Astrup.

Kycklingsoppa med pilgrimsmusslor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ hel kyckling
  • 1 morötter i mindre bitar
  • ½ knippa persilja
  • ½ knippa koriander
  • 1 salladslökar
  • ½ platta torkad noritång eller färska kryddörter
  • 1 dl vitvin
  • 2 pilgrimsmusslor eller 12 räkor
  • ½ liten bit ingefära, skalad och skuren i tunna skivor
  • ¼ chili, finhackad

Tillagning

  • Ansa grönsakerna. Rosta morötter och örter i en stor gryta, tillsätt vitvin samt vatten nästan upp till kanten. Låt koka upp, och skumma.

  • Tillsätt den hela kycklingen (kom ihåg att ta ut inälvorna). Koka upp och skumma igen. Låt puttra 3–4 timmar.

  • Sila soppan och reducera den tills hälften återstår.

  • En portion är en liten skål med ca 100 gram strimlad kyckling, färskhackad ingefära, två skivor rå och pinfärska pilgrims-musslor, salladslök, färsk koriander, chili och tång. Häll soppan över och servera direkt!