Sallad med kyckling.

Ugnsstekt kycklingfilé med pärldinkelsallad

Enkel och sund kvällsmat på mindre än 30 minuter.

6 september 2017 av Helle B. Carlsen, Anne Larsen & Michelle Kristensen

Kycklingfilé med pärldinkelsallad 

2 personer

70 g pärldinkel
Kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
2 kycklingfiléer
4 tsk olivolja
Salt
Svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl persilja, finhackad
1 dl gräslök, finklippt
1 schalottenlök i skivor
1 pressad citron
200 g ärter
200 g spenat

Så gör du 

  • Koka pärldinkel i buljong istället för vatten efter paketets anvisningar.
  • Gnid in kycklinfiléerna med 2 tsk olja, salt och peppar och stek dem i ugnen på 200 grader i 20 minuter, tills köttet är genomstekt.
  • Rör ihop 2 tsk olja, vitlök, persilja, gräslök, lök, citronsaft, salt, peppar och ärter. Vänd i den kokta, ljumna pärldinkeln. Lägg i spenaten när spelten har svalnat.
  • Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg upp dem på två tallrikar med pärldinkelsalladen vid sidan. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 549 kcal
Protein: 39 g
Fett: 14,8 g
Kolhydrater: 54 g
Kostfibrer: 12 g

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar