Ugnsstekt kycklingfilé med pärldinkelsallad

30 minuter
549 kcal

Enkel och sund kvällsmat på mindre än 30 minuter.

Sallad med kyckling.

Kycklingfilé med pärldinkelsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 70 g pärldinkel
  • Kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 kycklingfiléer
  • 4 tsk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 dl gräslök, finklippt
  • 1 schalottenlök i skivor
  • 1 pressad citron
  • 200 g ärter
  • 200 g spenat

Så gör du

  • Koka pärldinkel i buljong istället för vatten efter paketets anvisningar.

  • Gnid in kycklinfiléerna med 2 tsk olja, salt och peppar och stek dem i ugnen på 200 grader i 20 minuter, tills köttet är genomstekt.

  • Rör ihop 2 tsk olja, vitlök, persilja, gräslök, lök, citronsaft, salt, peppar och ärter. Vänd i den kokta, ljumna pärldinkeln. Lägg i spenaten när spelten har svalnat.

  • Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg upp dem på två tallrikar med pärldinkelsalladen vid sidan.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.