Thaisallad med kyckling och jordnötter

30 minuter
512 kcal

Det är svårt att säga vad som är det bästa med den här salladen. Den krispiga kålen, den saftiga kycklingen, den söta mangon eller den läckra jordnötssmörsdressingen...? Vi älskar allt.

Thaisallad med kyckling, kål och jordnötter

ÄLSKAR DU THAIMAT? Prova denna läckra thai-inspirerade sallad med massor av kål och en god jordnötsdressing.

© wichmann+bendtsen

Thaisallad med kyckling och jordnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 75 g rödkål
  • 75 g spetskål
  • ½ röd chili
  • 1 morot
  • 1 mango
  • 1 dl skalade edamamebönor
  • 1 msk jordnötter
  • ½ msk sesamfrön
  • 1 näve koriander, grovhackad

Dressing:

  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk acaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Stek kycklingen tills den är genomstekt och använd två gafflar för att dra isär köttet till strimlor.
  • Skär kål och chili fint, riv moroten, och tärna mangon. Blanda ihop med kyckling, bönor, jordnötter, sesamfrön och koriander.
  • Vispa ihop ingredienserna till dressingen, och häll över salladen.

TIPS: Du kan använda socker i dressingen istället för honung. Då gäller det bara att du vispar dressingen ända tills sockret har löst upp sig.