Tallrik med lax och tillbehör.
© wichmann+bendtsen

Stekt lax och spetskål med örtkräm

Det behöver inte vara svårt att laga fisk. Denna lax med örtkräm och spetskål smakar supergott – och kan lagas på bara 20 minuter.

17 oktober 2017 av Anne Larsen och Bo Frederiksen

Stekt lax och spetskål med örtkräm

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

1 näve dill

1 knippe gräslök


1 näve persilja, kruspersilja
el bredbladig

2 dl kvarg

Havssalt

Svartpeppar, färskmald

1 citron


1 spetskålshuvud

Kallpressad rapsolja

2 laxfiléer

4 tigertomater, alternativt små cocktailtomater

Extra jungfruolja

Tillbehör

300 g små potatisar, skrubbade och kokta

Så gör du

  • Hacka dill, gräslök och persilja mycket fint.
  • Blanda med kvarg och smaksätt med salt, peppar och citron.
  • Lägg spetskålen i en skål, salta lätt, ringla lite rapsolja över och häll på kokande vatten.
 Låt det stå i ett par minuter.
  • Låt kålen rinna av och badda lätt med hushållspapper.
  • Stek laxen och krydda med salt och peppar.
  • Skär kålen i fyra delar, pensla snittytorna med olivolja och stek snabbt på snittytorna.
  • Dela tomaterna och stek på snittytorna.
  • Servera lax med grönsaker, örtkräm och kokt potatis.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept

Näringsinnehåll per person:

Energi: 583 kcal

Protein: 51 g

Fett: 21,4 g

Kolhydrat: 52,1 g

Kostfiber: 10,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar