Stekt lax och spetskål med örtkräm

20 minuter
583 kcal

Det behöver inte vara svårt att laga fisk. Denna lax med örtkräm och spetskål smakar supergott – och kan lagas på bara 20 minuter.

Tallrik med lax och tillbehör.

Stekt lax och spetskål med örtkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 näve dill
  • 1 knippe gräslök

  • 1 näve persilja, kruspersilja
el bredbladig
  • 2 dl kvarg
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 citron

  • 1 spetskålshuvud
  • Kallpressad rapsolja
  • 2 laxfiléer
  • 4 tigertomater, alternativt små cocktailtomater
  • Extra jungfruolja

Tillbehör

  • 300 g små potatisar, skrubbade och kokta

Så gör du

  • Hacka dill, gräslök och persilja mycket fint.
  • Blanda med kvarg och smaksätt med salt, peppar och citron.
  • Lägg spetskålen i en skål, salta lätt, ringla lite rapsolja över och häll på kokande vatten. Låt det stå i ett par minuter.
  • Låt kålen rinna av och badda lätt med hushållspapper.
  • Stek laxen och krydda med salt och peppar.
  • Skär kålen i fyra delar, pensla snittytorna med olivolja och stek snabbt på snittytorna.
  • Dela tomaterna och stek på snittytorna.
  • Servera lax med grönsaker, örtkräm och kokt potatis.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept eller se fler laxrecept här.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background