Stekt lax och spetskål med örtkräm

20 minuter
583 kcal

Det behöver inte vara svårt att laga fisk. Denna lax med örtkräm och spetskål smakar supergott – och kan lagas på bara 20 minuter.

Tallrik med lax och tillbehör.

Stekt lax och spetskål med örtkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 näve dill
  • 1 knippe gräslök

  • 1 näve persilja, kruspersilja
el bredbladig
  • 2 dl kvarg
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 citron

  • 1 spetskålshuvud
  • Kallpressad rapsolja
  • 2 laxfiléer
  • 4 tigertomater, alternativt små cocktailtomater
  • Extra jungfruolja

Tillbehör

  • 300 g små potatisar, skrubbade och kokta

Så gör du

  • Hacka dill, gräslök och persilja mycket fint.
  • Blanda med kvarg och smaksätt med salt, peppar och citron.
  • Lägg spetskålen i en skål, salta lätt, ringla lite rapsolja över och häll på kokande vatten. Låt det stå i ett par minuter.
  • Låt kålen rinna av och badda lätt med hushållspapper.
  • Stek laxen och krydda med salt och peppar.
  • Skär kålen i fyra delar, pensla snittytorna med olivolja och stek snabbt på snittytorna.
  • Dela tomaterna och stek på snittytorna.
  • Servera lax med grönsaker, örtkräm och kokt potatis.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept eller se fler laxrecept här.