Spenatsallad med kyckling, rosa grape och rostade mandlar

20 minuter
388 kcal

Det här receptet är sprängfyllt med vitaminer, antioxidanter och hälsosamma fettämnen. Bland annat stärker spenat ditt immunförsvar och sänker din risk för att få diabetes typ 2. Servera den goda salladen på bara 20 minuter. Enklare och nyttigare blir det inte.

Spenatsallad med grapefrukt och kyckling

PIFFA UPP SALLADEN Grapefrukt är härligt syrlig i en sallad, och så är den fullproppad med antioxidanter.

© wichmann+bendtsen

Spenatsallad med kyckling, rosa grape och rostade mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • Havssalt
  • 1 grapefrukt, gärna rosa
  • 100 g babyspenat
  • 18 mandlar, ev utan skal
  • ½ gurka
  • 1½ dl skyr
  • 1 näve vattenkrasse
  • Ett knippe gräslök
  • Svartpeppar, färskmald
  • Vitlök

Tillbehör

  • 2 skiva rågbröd

Gör så här

  • Koka kycklingfiléerna i 15 min i lättsaltat vatten. Riv eller skär sedan kycklingköttet i mindre bitar.

  • Skär grapefrukten i fina båtar, eller i filéer. Det gör du genom att skära av topp och botten, ställa frukten upp, skär bort skalet och skär därefter fritt mellan membranen. Spara grapefruktsaften som uppstår under tiden.

  • Skölj och slunga salladen.

  • Skålla mandlarna om du vill ha dem utan skal, och rosta dem därefter i en torr stekpanna.

  • Skär gurkan i tjocka skivor.

  • Rör ihop en dressing av skyr, finhackad vattenkrasse och gräslök. Spara lite vattenkrasse till servering. Smaksätt dressingen med salt, peppar, pressad vitlök och ev lite grapesaft.

  • Lägg upp spenat med kyckling, gurka, grape och mandlar. Servera dressingen och rostat rågbröd till.