Spenatsallad med grapefrukt och kyckling
Piffa upp salladen

Grapefrukt är härligt syrlig i en sallad, och så är den fullproppad med antioxidanter.

© wichmann+bendtsen

Spenatsallad med kyckling, rosa grape och rostade mandlar

Det här receptet är sprängfyllt med vitaminer, antioxidanter och hälsosamma fettämnen. Bland annat stärker spenat ditt immunförsvar och sänker din risk för att få diabetes typ 2. Servera den goda salladen på bara 20 minuter. Enklare och nyttigare blir det inte.

26 september 2019 av Anne Larsen

Spenatsallad med kyckling, rosa grape och rostade mandlar

2 personer 

2 kycklingfiléer
Havssalt
1 grapefrukt, gärna rosa
100 g babyspenat
18 mandlar, ev utan skal
½ gurka
1½ dl skyr
En näve vattenkrasse
Ett knippe gräslök
Svartpeppar, färskmald
Vitlök


Tillbehör:
2 skivor rågbröd 

Gör så här

  • Koka kycklingfiléerna i 15 min i lättsaltat vatten. Riv eller skär sedan kycklingköttet i mindre bitar.
  • Skär grapefrukten i fina båtar, eller i filéer. Det gör du genom att skära av topp och botten, ställa frukten upp, skär bort skalet och skär därefter fritt mellan membranen. Spara grapefruktsaften som uppstår under tiden.
  • Skölj och slunga salladen.
  • Skålla mandlarna om du vill ha dem utan skal, och rosta dem därefter i en torr stekpanna.
  • Skär gurkan i tjocka skivor.
  • Rör ihop en dressing av skyr, finhackad vattenkrasse och gräslök. Spara lite vattenkrasse till servering. Smaksätt dressingen med salt, peppar, pressad vitlök och ev lite grapesaft.
  • Lägg upp spenat med kyckling, gurka, grape och mandlar. Servera dressingen och rostat rågbröd till.

Näringsinnehåll per person (med rågbröd):

Energi: 388 kcal 
Protein: 41,5 g 
Fett: 9 g
Kolhydrater: 38,6 g 
Kostfibrer: 7,3 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar