Spenatpasta med räkor

482 kcal

Saknar du idéer till snabb och enkel middagsmat? Prova då spenatpasta med räkor, som du lagar på 20 minuter.

Tallrik med spenatpasta och räkor.

Spenatpasta med räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g räkor
  • 1 tsk olivolja, till stekning
  • 1 nypa chili, finhackad
  • ¼ fett vitlöksklyfta, pressad
  • ¼ tsk salt
  • 100 g körsbärstomater
  • 200 g sparris, grön
  • 1 salladslök
  • 1 Paket färsk spenatpasta, 250 g

Dressing:

  • 1 msk tahini, se tips*
  • ½ msk agavesirap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk apelsinsaft
  • 1 msk vatten
  • ¼ tsk salt

Till servering:

  • ½ citron, i klyftor
  • Lidt frisk basilikum

Så lagar du spenatpasta

  • Stek räkorna i olja, chili, vitlök och salt i 3–5 minuter.
  • Halvera tomaterna och stek dem i 1 minut på varje sida.
  • Bryt av sparrisarna där de bryts naturligt.
  • Ångkoka dem i 30 sekunder och tärna salladslöken fint.
  • Lägg pastan i en gryta med kokande vatten.
  • Koka i 3–4 minuter och låt pastan rinna av.
  • Rör ihop dressingen, gärna i en matberedare.
  • Blanda pasta med räkor och grönsaker.
  • Droppa dressingen över och servera med citron och basilika.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.

Tahini lagas av sesamfrön och används bl a i hummus. Köp färdig i mataffären eller gör den själv genom att mixa 1 dl rostade sesamfrön, ca 2 msk olivolja, lite vatten och en nypa salt