Nyttiga recept Middag Spenatpast... Spenatpasta med räkor 482 kcal Saknar du idéer till snabb och enkel middagsmat? Prova då spenatpasta med räkor, som du lagar på 20 minuter. Av Anne Larsen och Michelle Kristensen 28 juni 2017 Spenatpasta med räkor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 250 g räkor 1 tsk olivolja, till stekning 1 nypa chili, finhackad ¼ fett vitlöksklyfta, pressad ¼ tsk salt 100 g körsbärstomater 200 g sparris, grön 1 salladslök 1 Paket färsk spenatpasta, 250 g Dressing: 1 msk tahini, se tips* ½ msk agavesirap 1 tsk dijonsenap 1 msk apelsinsaft 1 msk vatten ¼ tsk salt Till servering: ½ citron, i klyftor Lidt frisk basilikum Så lagar du spenatpasta Stek räkorna i olja, chili, vitlök och salt i 3–5 minuter. Halvera tomaterna och stek dem i 1 minut på varje sida. Bryt av sparrisarna där de bryts naturligt. Ångkoka dem i 30 sekunder och tärna salladslöken fint. Lägg pastan i en gryta med kokande vatten. Koka i 3–4 minuter och låt pastan rinna av. Rör ihop dressingen, gärna i en matberedare. Blanda pasta med räkor och grönsaker. Droppa dressingen över och servera med citron och basilika. Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter. Tahini lagas av sesamfrön och används bl a i hummus. Köp färdig i mataffären eller gör den själv genom att mixa 1 dl rostade sesamfrön, ca 2 msk olivolja, lite vatten och en nypa salt