Spenatpaj med tomat

25 minuter
481 kcal

Prova denna läckra och sunda spenatpaj som du lagar på 25 minuter.

Paj i form.

Spenatpaj med tomat och parmesanost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g spenat
  • 2 tsk extra jungfruolja

  • 200 g körsbärstomater
  • 4 ägg

  • 20 g parmesanost, finriven
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Tillbehör:

  • 4 skiva rågbröd, rostat

Så lagar du spenatpaj

  • Lägg spenaten i en gryta med olivolja och lite salt.
  • Värm igenom tills den sjunker ihop.
  • Häll den i en sil över en skål och pressa ut det mesta av vätskan.
  • Skär tomaterna i halvor och lägg dem och spenaten i en pajform.
  • Vispa äggen med en gaffel och lägg i parmesan och peppar.
  • Häll det över spenat och tomater och grädda pajen i ugnen i 190 grader i cirka 12 minuter.
  • Servera rostat rågbröd till.