Nyttiga recept Middag Spenatpaj ... Spenatpaj med tomat 25 minuter 481 kcal Prova denna läckra och sunda spenatpaj som du lagar på 25 minuter. Av Anne Larsen och Michelle Kristensen 28 juni 2017 Spenatpaj med tomat och parmesanost Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 100 g spenat 2 tsk extra jungfruolja 200 g körsbärstomater 4 ägg 20 g parmesanost, finriven Havssalt Svartpeppar Tillbehör: 4 skiva rågbröd, rostat Så lagar du spenatpaj Lägg spenaten i en gryta med olivolja och lite salt. Värm igenom tills den sjunker ihop. Häll den i en sil över en skål och pressa ut det mesta av vätskan. Skär tomaterna i halvor och lägg dem och spenaten i en pajform. Vispa äggen med en gaffel och lägg i parmesan och peppar. Häll det över spenat och tomater och grädda pajen i ugnen i 190 grader i cirka 12 minuter. Servera rostat rågbröd till. Läs också: Goda och nyttiga pajrecept