Spenatpaj med tomat

25 minuter
481 kcal

Prova denna läckra och sunda spenatpaj som du lagar på 25 minuter.

Paj i form.

Spenatpaj med tomat och parmesanost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g spenat
  • 2 tsk extra jungfruolja

  • 200 g körsbärstomater
  • 4 ägg

  • 20 g parmesanost, finriven
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Tillbehör:

  • 4 skiva rågbröd, rostat

Så lagar du spenatpaj

  • Lägg spenaten i en gryta med olivolja och lite salt.

  • Värm igenom tills den sjunker ihop.

  • Häll den i en sil över en skål och pressa ut det mesta av vätskan.

  • Skär tomaterna i halvor och lägg dem och spenaten i en pajform.

  • Vispa äggen med en gaffel och lägg i parmesan och peppar.

  • Häll det över spenat och tomater och grädda pajen i ugnen i 190 grader i cirka 12 minuter.

  • Servera rostat rågbröd till.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background