Nyttiga recept Middag Orange som... Orange sommarsallad med krabba 40 minuter 506 kcal Testa det här färgfyrverkeriet till sommarsallad som är sprängfyllt med krabbkött och bakade fikon. Av Augusta Sørensen 29 juli 2015 Orange sommarsallad med krabba Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 400 g morötter Saft från en halv apelsin 200 g plockat krabbkött (finns hos fiskhandlaren) 4 stenfrukter – persikor, aprikoser, nektariner och plommon (gärna en mix) 6 msk harissa eller annan chilipasta 6 msk naturell yoghurt 2 msk tahini (sesampasta) 4 msk rostade sesamfrön Gör så här Skala morötterna och mixa dem fint i matberedaren. Smaka av morotshacket med apelsinjuice. Tvätta stenfrukterna, dela i halvor, ta bort kärnan och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg en liten klick harissa på varje frukt och grädda i 180 grader i cirka 10 minuter, tills harissan är karamelliserad in i frukten. När frukten svalnat, skär den i klyftor och ta vara på fruktsaften som kommit fram vid bakningen och spara den till dressingen. Gör en dressing av yoghurt, tahini och fruktsaft. Vispa ihop den väl, så den håller ihop. Rosta sesamfröna i en medelvarm stekpanna, tills de börjar poppa och är gyllene. Smörj en tallrik med yoghurtdressingen, servera frukterna och krabbköttet ovanpå och strö över sesamfrön. Täck allt det goda med morotssmulor. SkaldjurSalladMorot