Orange sommarsallad med krabba

40 minuter
506 kcal

Testa det här färgfyrverkeriet till sommarsallad som är sprängfyllt med krabbkött och bakade fikon.

Orange sommarsallad med krabba

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g morötter
  • Saft från en halv apelsin
  • 200 g plockat krabbkött (finns hos fiskhandlaren)
  • 4 stenfrukter – persikor, aprikoser, nektariner och plommon (gärna en mix)
  • 6 msk harissa eller annan chilipasta
  • 6 msk naturell yoghurt
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 4 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  • Skala morötterna och mixa dem fint i matberedaren. Smaka av morotshacket med apelsinjuice.
  • Tvätta stenfrukterna, dela i halvor, ta bort kärnan och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Lägg en liten klick harissa på varje frukt och grädda i 180 grader i cirka 10 minuter, tills harissan är karamelliserad in i frukten.
  • När frukten svalnat, skär den i klyftor och ta vara på fruktsaften som kommit fram vid bakningen och spara den till dressingen.
  • Gör en dressing av yoghurt, tahini och fruktsaft. Vispa ihop den väl, så den håller ihop.
  • Rosta sesamfröna i en medelvarm stekpanna, tills de börjar poppa och är gyllene.
  • Smörj en tallrik med yoghurtdressingen, servera frukterna och krabbköttet ovanpå och strö över sesamfrön.
  • Täck allt det goda med morotssmulor.