Orange sommarsallad med krabba

Testa det här färgfyrverkeriet till sommarsallad som är sprängfyllt med krabbkött och bakade fikon.

30 juli 2015 av Augusta Sørensen

Ingredienser

1 person

200 g morötter
Saft från en halv apelsin
100 g plockat krabbkött (finns hos fiskhandlaren)
2-3 stenfrukter – persikor, aprikoser, nektariner och plommon (gärna en mix)
3 msk harissa eller annan chilipasta
3 msk naturell yoghurt
1 msk tahini (sesampasta)
2 msk rostade sesamfrön


Gör så här

  • Skala morötterna och mixa dem fint i matberedaren. Smaka av morotshacket med apelsinjuice.
  • Tvätta stenfrukterna, dela i halvor, ta bort kärnan och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Lägg en liten klick harissa på varje frukt och grädda i 180 grader i cirka 10 minuter, tills harissan är karamelliserad in i frukten.
  • När frukten svalnat, skär den i klyftor och ta vara på fruktsaften som kommit fram vid bakningen och spara den till dressingen.
  • Gör en dressing av yoghurt, tahini och fruktsaft. Vispa ihop den väl, så den håller ihop.
  • Rosta sesamfröna i en medelvarm stekpanna, tills de börjar poppa och är gyllene.
  • Smörj en tallrik med yoghurtdressingen, servera frukterna och krabbköttet ovanpå och strö över sesamfrön.
  • Täck allt det goda med morotssmulor.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar