Orange sommarsallad med krabba

40 minuter
506 kcal

Testa det här färgfyrverkeriet till sommarsallad som är sprängfyllt med krabbkött och bakade fikon.

Orange sommarsallad med krabba

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g morötter
  • Saft från en halv apelsin
  • 200 g plockat krabbkött (finns hos fiskhandlaren)
  • 4 stenfrukter – persikor, aprikoser, nektariner och plommon (gärna en mix)
  • 6 msk harissa eller annan chilipasta
  • 6 msk naturell yoghurt
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 4 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  • Skala morötterna och mixa dem fint i matberedaren. Smaka av morotshacket med apelsinjuice.

  • Tvätta stenfrukterna, dela i halvor, ta bort kärnan och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.

  • Lägg en liten klick harissa på varje frukt och grädda i 180 grader i cirka 10 minuter, tills harissan är karamelliserad in i frukten.

  • När frukten svalnat, skär den i klyftor och ta vara på fruktsaften som kommit fram vid bakningen och spara den till dressingen.

  • Gör en dressing av yoghurt, tahini och fruktsaft. Vispa ihop den väl, så den håller ihop.

  • Rosta sesamfröna i en medelvarm stekpanna, tills de börjar poppa och är gyllene.

  • Smörj en tallrik med yoghurtdressingen, servera frukterna och krabbköttet ovanpå och strö över sesamfrön.

  • Täck allt det goda med morotssmulor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background