Sommarsallad med kyckling, melon & fetaost

25 minuter
431 kcal

Sätt färg på din dag med en smarrig sommarsallad med saftig vattenmelon, spenat och kyckling.

Sallad med vattenmelon och fetaost

Sommarsallad med kyckling, melon & fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ dl matdinkel, rå mängd
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk balsamicoglaze, köps färdig
  • 100 g babyspenat
  • 500 g vattenmelon
  • 60 g fetaost
  • 1 näve basilika
  • 2 msk pinjekärnor

Så gör du

  • Koka matdinkel så som det står på paketet.
  • Stek kycklingfiléerna. Pensla dem med 1 msk balsamicoglaze när de är nästan genomstekta, och stek ett par minuter till på varje sida.
  • Lägg upp spenat på ett fat och toppa med kokt pärldinkel och tärnad vattenmelon.
  • Toppa med skivad kyckling, smulad fetaost, basilikablad och rostade pinjenötter. Ringla över balsamico.

TIPS! Välj fritt mellan matdinkel, quinoa, bulgur, vildris eller färskpotatis, beroende på vad du gillar mest.