Sommarsallad med kyckling, melon & fetaost

25 minuter
431 kcal

Sätt färg på din dag med en smarrig sommarsallad med saftig vattenmelon, spenat och kyckling.

Sallad med vattenmelon och fetaost

Sommarsallad med kyckling, melon & fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ dl matdinkel, rå mängd
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk balsamicoglaze, köps färdig
  • 100 g babyspenat
  • 500 g vattenmelon
  • 60 g fetaost
  • 1 näve basilika
  • 2 msk pinjekärnor

Så gör du

  1. Koka matdinkel så som det står på paketet.

  2. Stek kycklingfiléerna. Pensla dem med 1 msk balsamicoglaze när de är nästan genomstekta, och stek ett par minuter till på varje sida.

  3. Fördela spenaten i burkarna och toppa med matdinkel och vattenmelon i bitar.

  4. Lägg på kyckling skuren i skivor, smulad fetaost, basilikablad och rostade pinjekärnor. Droppa balsamicoglaze över. Lägg på locken och ta med salladerna.

TIPS! Välj fritt mellan matdinkel, quinoa, bulgur, vildris eller färskpotatis, beroende på vad du gillar mest.