Lila sommarbomb med bär

Njut av den här läckra sommarsalladen som bjuder på små söta överraskningar av hallon och björnbär.

16 juni 2015 av Michelle Kristensen

Lila sommarbomb med bär

1 person 

200 g lila spetskål
Chiliflingor
1 dl svart quinoa
1 citron, både saft och skal
2 msk honung
1 ekologisk vaniljstång
1 stor näve hallon
1 stor näve björnbär

Så lagar du sommarsalladen

  • Skölj quinoan noga och koka den i lättsaltat vatten i ca 4 minuter. Den ska ha lite tuggmotstånd.
  • Hacka hela vaniljstången i små bitar och mixa dem med citronsaft och honung till en kraftig och smakrik dressing.
  • Vänd ner dressingen i den kokta quinoan och låt den dra så länge som möjligt.
  • Skölj spetskålen, skär av stjälken och mixa resten till fina smulor i matberedaren.
  • Smaksätt med chiliflingor och lite citronskal.
  • Servera quinoa och bär på en tallrik, riv en hel del citronskal över och täck allt med spetskålssmulor.

På filmen här under kan du se hur du lagar sommarsalladen.

Augusta Sørensen

Kvinnan bakom de goda och saftiga grönsaksbomberna är den danska nomadkocken och matkonstnären Augusta Sørensen.

Augusta har ägnat de senaste två åren åt att bo och skapa matupplevelser i sin matbil.

Utöver de läckra I FORM-recepten har Augusta även gjort en mattour i Holland samt skapat vacker keramik att äta på.

Tidigare arbetade Augusta på restaurangen Geist ved Bo Bech och gjorde matteater med Mette Martinussen.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar