Squashpasta med räkor och vita bönor

20 minuter
305 kcal

Se hur du på bara 20 minuter gör läcker squashpasta med räkor, vita bönor och tomater.

Squashpasta med räkor och vita bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g squash
  • Havssalt och svartpeppar
  • Kallpressad rapsolja
  • 4 msk blötlagda och kokta vita bönor, från lager i frysen eller burk
  • 300 g stora räkor, som skalas
  • ½ tsk malda chiliflingor
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 10 små tomater

Gör så här

  • Skär squash i spiraler på en spirelli eller i tunna strimlor på ett mandolinjärn. (Alternativt kan du använda en grönsaksskalare.)
  • Koka upp en gryta vatten med lite havssalt och en skvätt rapsolja.
  • Pochera – ca en halv minut – squash och bönor i vattnet, och häll dem sedan i ett durkslag för att rinna av.
  • Lägg räkorna på ett hushållspapper.
  • Stek dem i den ena matskeden olivolja i en nonstickpanna ihop med chili och vitlök.
  • Skär upp ett par citronklyftor – till servering – och pressa ner citronsaften i pannan med räkorna.
  • Smaka av med salt och nymalen peppar.
  • Skär tomaterna i klyftor.
  • Servera squash och bönor med räkor, den sista matskeden olivolja och tomat- och citronklyftor.