Grillburgare med grönsaker

30 minuter
553 kcal

När du lagar I FORMs recept med grillburgare och grönsaker får du en nyttig och näringsrik rätt på bara 30 minuter.

Burgare med sommargrönt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 40 g quinoa
  • 200 g sparrisbroccoli/broccolini eller broccoli
  • Kallpressad rapsolja
  • 2 morötter, ev lila
  • 300 g nötfärs, max 10 % fett
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 100 g edamamebönor (frysta/utan skal)
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 näve ärtskott

Så gör du grillburgare

  • Koka quinoan och häll i en sil.

  • Gör i ordning broccolin och skär den grovt. Lägg ner i en gryta, salta lätt, droppa över olja, häll kokande vatten över, koka upp och häll sedan av vattnet. Låt kålen rinna av i en sil.

  • Skrubba morötterna och skär dem i skivor.

  • Forma två biffar, krydda med salt och peppar.

  • Stek dem, grilla på grill eller i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.

  • Stek morötter i olivolja i en stor panna och stek edamamebönorna ihop med pressad vitlök.

  • Vänd ner quinoa, broccoli och citronsaft i det lätt stekta ihop med den sista skeden olivolja.

  • Lägg upp biffarna med det småvarma gröna och ärtskott.