Biff med lätt mosad potatis och sallad

30 minuter
430 kcal

Lär dig hur du steker din biff så att den blir så röd att du kan göra snabblagad kvällsmat med biff, potatis och grönsallad.

Biff med lätt mosad potatis och sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 5 rödlökar, ca 500 g
  • 5 dl ljus vinäger
  • 100 g socker eller
  • 1 dl akaciahonung
  • 1 msk havssalt
  • 400 g små fina potatisar
  • Havssalt och svartpeppar
  • 100 g blandad sallad, t ex hjärtsallad, spenat och machésallad
  • En näve krasse
  • 2 mogna gröna tomater
  • 2 kalvbiffar, ca 125 g per styck, oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 tsk smör

2 personer

  • 5 rödlökar, ca 500 g
  • 5 dl ljus vinäger
  • 100 g socker eller
  • 1 dl akaciahonung
  • 1 msk havssalt
  • 400 g små fina potatisar
  • Havssalt och svartpeppar
  • 100 g blandad sallad, t ex hjärtsallad, spenat och machésallad
  • En näve krasse
  • 2 mogna gröna tomater
  • 2 kalvbiffar, ca 125 g per styck, oxfilé eller ryggbiff
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 tsk smör

Dressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • dl vitvinsvinäger
  • 2 dl extra jungfruolja
  • Havssalt och svartpeppar

Gör så här

  • Skär rödlöken i fina klyftor.

  • Blanda vinäger, socker/honung och salt i en burk och lägg i löken.

  • Skaka och blanda runt ordentligt.

  • Den syltade löken kan ätas efter ca 20 minuter, men den kan även dra längre i kylen.

  • Skrubba och koka potatisen mjuk.

  • Skölj och slunga sallad och krasse.

  • Skär tomaterna.

  • Badda köttet torrt, värm oljan i en panna, lägg i smör och låt det brusa upp, stek köttet i ca 4 minuter per sida.

  • Krydda med salt och peppar under tiden.

  • Vispa ihop dressingen.

  • Lägg upp biff med potatis (tryck till dem lätt med en stor sked), sallad och krasse.

  • Häll 1 msk dressing och 2 msk syltad rödlök över salladen på varje tallrik.