Snabb fusklasagne med spenat

Klassisk rätt i sund version som du gör på ett nafs.

1 person

150 g fylld pasta
½ burk krossade tomater
½ litet knippe basilika
200 g spenat
100 g ärter
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
100 g tjock yoghurt
15 g parmesan


Tillbehör:

30 g grön sallad


Tillagning

Koka den fyllda pastan efter anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet och häll pastan i en smord ugnsfast form. Rör ihop tomaterna med grovt hackad basilika, sköljd spenat, ärter, eventuellt lite hackad vitlök, salt och peppar och häll röran över pastan. Blanda yoghurten med färskriven parmesan, salt och peppar och häll det ovanpå. Riv lite mer ost över och sätt in rätten i ugnen i 250 grader i 5-7 minuter. Garnera med lite basilika och lägg upp lasagnen på en salladsbädd.

Tips:
Vill du spara in ännu mer tid kan du köpa en burk färdig tomatsås i stället för att göra den själv.

  • Du tränar inte alls:

    Ska du spara in på kalorierna kan du glädja dig åt att du faktiskt kan bli mätt även om du minskar portionen med en fjärdedel. Ett annat alternativ är att halvera mängden pasta.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Ät en större portion för att täcka ditt behov av fler kolhydrater till dina tömda depåer. Eller så kan du välja att koka lite mer pasta till rätten.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar