Pasta med räkor och bläckfisk

20 minuter
508 kcal

Njut havets frukter i smalversion.

Pasta med räkor och bläckfisk

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g bläckfisk
  • 140 g fullkornspasta
  • 4 tsk olivolja
  • 2 salladslök
  • 2 fett vitlök
  • 150 g stora skalade räkor
  • 300 g tomater
  • Saften av 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Rucola

Tillagning

Rensa och skär bläckfisken i lagom stora bitar. Koka pastan i 1-2 minuter mindre än du brukar. Häll olja i en stor panna och stek bläckfisken i 2 minuter. Tillsätt skivad salladslök, vitlök, räkor samt tomater i halvor eller fjärdedelar. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner pastan och låt den koka med i 2 minuter. Servera pasta med räkor och bläckfisk och garnera eventuellt med färsk rucola och lite persilja på toppen.

TIPS: I stället för bläckfisk kan du använda fler räkor eller andra skaldjur, t ex hummerstjärtar eller kräftor.