Pasta med räkor och bläckfisk

Njut havets frukter i smalversion.

3 januari 2009 av I FORM

1 person

75 g bläckfisk
70 g fullkornspasta
2 tsk olivolja
1 salladslök
1 vitlöksklyfta
75 g stora skalade räkor
150 g tomater
Saften av 1 citron
Salt
Peppar
Rucola


Tillagning

Rensa och skär bläckfisken i lagom stora bitar. Koka pastan i 1-2 minuter mindre än du brukar. Häll olja i en stor panna och stek bläckfisken i 2 minuter. Tillsätt skivad salladslök, vitlök, räkor samt tomater i halvor eller fjärdedelar. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner pastan och låt den koka med i 2 minuter. Servera pasta med räkor och bläckfisk och garnera eventuellt med färsk rucola och lite persilja på toppen.

Tips: I stället för bläckfisk kan du använda fler räkor eller andra skaldjur, t ex hummerstjärtar eller kräftor.

  • Du tränar inte alls:

    Vill du hålla nere ditt kaloriintag kan du reducera pastamängden med 20-30 gram. Det minskar kaloriinnehållet avsevärt.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Du kan få extra kolhydrater till dina tömda reserver genom att äta lite mer pasta. Blir du mätt för snabbt av fullkornspasta, kan du blanda den med vanlig vit pasta för att minska fiberhalten.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar