Pasta med räkor och bläckfisk

20 minuter
508 kcal

Njut havets frukter i smalversion.

Pasta med räkor och bläckfisk

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g bläckfisk
  • 140 g fullkornspasta
  • 4 tsk olivolja
  • 2 salladslök
  • 2 fett vitlök
  • 150 g stora skalade räkor
  • 300 g tomater
  • Saften av 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Rucola

Tillagning

Rensa och skär bläckfisken i lagom stora bitar. Koka pastan i 1-2 minuter mindre än du brukar. Häll olja i en stor panna och stek bläckfisken i 2 minuter. Tillsätt skivad salladslök, vitlök, räkor samt tomater i halvor eller fjärdedelar. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner pastan och låt den koka med i 2 minuter. Servera pasta med räkor och bläckfisk och garnera eventuellt med färsk rucola och lite persilja på toppen.

TIPS: I stället för bläckfisk kan du använda fler räkor eller andra skaldjur, t ex hummerstjärtar eller kräftor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background