Grillad hälleflundra med kål, svarta och röda vinbär

Sommartider är bärtider. Lär dig hur du ger sommarens vinbär en helt ny roll i matlagningen.

13 juli 2016 av Helle Brønnum Carlsen och Martin Kreutzer

Till 2 personer

400 g spetskål
Grovt salt
1 msk ljus vinäger ev med smak av röda vinbär
6 kvistar dragon, hackad
150 g svarta vinbär eller blåbär
150 g röda vinbär
300 g hälleflundra (eller annan fast vit fisk)
1 tsk olivolja
Salt och peppar


Tillbehör:

Stekta kantareller
2 tjocka skivor grovt bröd


  • Strimla kålen mycket fint (skär bort stocken).
  • Låt den dra med salt i 20 minuter i sil, så att den vätskar sig lite.
  • Skölj bort saltet från kålen och badda den torr. Blanda den med vinäger och det mesta av dragonen.
  • Rensa bären och skölj dem. Vänd ner dem i kålen.
  • Pensla fisken med olja, salta och peppra och stek den över grill eller i grillpanna i 2 minuter på varje sida.
  • Servera med kålsallad, stekta kantareller och grovt bröd.

LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar