Grillad hälleflundra med kål, svarta och röda vinbär

40 minuter
539 kcal

Sommartider är bärtider. Lär dig hur du ger sommarens vinbär en helt ny roll i matlagningen.

Grillad hälleflundra med kål, svarta och röda vinbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g spetskål
  • Grovt salt
  • 1 msk ljus vinäger ev med smak av röda vinbär
  • 6 kvistar dragon, hackad
  • 150 g svarta vinbär eller blåbär
  • 150 g röda vinbär
  • 300 g hälleflundra (eller annan fast vit fisk)
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar

Tillbehör:

  • Stekta kantareller
  • 2 tjocka skivor grovt bröd

Så gör du

  • Strimla kålen mycket fint (skär bort stocken).

  • Låt den dra med salt i 20 minuter i sil, så att den vätskar sig lite.

  • Skölj bort saltet från kålen och badda den torr. Blanda den med vinäger och det mesta av dragonen.

  • Rensa bären och skölj dem. Vänd ner dem i kålen.

  • Pensla fisken med olja, salta och peppra och stek den över grill eller i grillpanna i 2 minuter på varje sida.

  • Servera med kålsallad, stekta kantareller och grovt bröd.

LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?