Nyttiga recept Middag Grillad hä... Grillad hälleflundra med kål, svarta och röda vinbär 40 minuter 539 kcal Sommartider är bärtider. Lär dig hur du ger sommarens vinbär en helt ny roll i matlagningen. Av I FORM-redaktionen 12 juli 2016 Grillad hälleflundra med kål, svarta och röda vinbär Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 400 g spetskål Grovt salt 1 msk ljus vinäger ev med smak av röda vinbär 6 kvistar dragon, hackad 150 g svarta vinbär eller blåbär 150 g röda vinbär 300 g hälleflundra (eller annan fast vit fisk) 1 tsk olivolja Salt och peppar Tillbehör: Stekta kantareller 2 tjocka skivor grovt bröd Så gör du Strimla kålen mycket fint (skär bort stocken). Låt den dra med salt i 20 minuter i sil, så att den vätskar sig lite. Skölj bort saltet från kålen och badda den torr. Blanda den med vinäger och det mesta av dragonen. Rensa bären och skölj dem. Vänd ner dem i kålen. Pensla fisken med olja, salta och peppra och stek den över grill eller i grillpanna i 2 minuter på varje sida. Servera med kålsallad, stekta kantareller och grovt bröd. LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor? Svarta vinbärSpetskålFisk