Grillad hälleflundra med kål, svarta och röda vinbär

Sommartider är bärtider. Lär dig hur du ger sommarens vinbär en helt ny roll i matlagningen.

Grillad hälleflundra med kål, svarta och röda vinbär

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 16 minuter

Tillagningstid: 4 minuter

Tid totalt: 40 minuter - Dragtid: 20 minuter

INGREDIENSER

400 g spetskål

Grovt salt

1 msk ljus vinäger ev med smak av röda vinbär

6 kvistar dragon, hackad

150 g svarta vinbär eller blåbär

150 g röda vinbär

300 g hälleflundra (eller annan fast vit fisk)

1 tsk olivolja

Salt och peppar

Tillbehör:

Stekta kantareller

2 tjocka skivor grovt bröd

Så gör du

  • Strimla kålen mycket fint (skär bort stocken).
  • Låt den dra med salt i 20 minuter i sil, så att den vätskar sig lite.
  • Skölj bort saltet från kålen och badda den torr. Blanda den med vinäger och det mesta av dragonen.
  • Rensa bären och skölj dem. Vänd ner dem i kålen.
  • Pensla fisken med olja, salta och peppra och stek den över grill eller i grillpanna i 2 minuter på varje sida.
  • Servera med kålsallad, stekta kantareller och grovt bröd.

LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?

näringsinnehåll per person

Energi: 539 kcal

Protein: 44,2 g

Fett: 13,7 g

Kolhydrat: 68,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar