Skaldjursgryta med chili och tomater

30 minuter
504 kcal

Njut gryta och utnyttja samtidigt chilins goda egenskaper för viktminskning.

Skaldjursgryta med chili och tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 tsk olivolja
  • 1 lök
  • 2 fett vitlök
  • ½ röd chili
  • 1 tsk paprikapulver
  • 10 strån saffran
  • 2 Krav-apelsin
  • 2 lagerblad
  • 2 kvist timjan
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 dl vitt vin
  • ½ tsk salt
  • 150 g blåmusslor
  • 100 g räkor
  • 100 g pilgrimsmusslor

Tillbehör:

  • 140 g grovt bröd

Tillagning

Häll olja i en gryta och sautera löken i den. Tillsätt hackad vitlök, hackad chili, paprikapulver, saffran, strimlat apelsinskal, lagerblad, timjan och tomater och låt det sjuda i 5 minuter. Häll sedan i vitt vin, eventuellt lite vatten och salt, och låt det koka ihop i 15 minuter under lock. Ångkoka blåmusslorna och ta ut dem ur skalet. Lägg ner dem, räkor och pilgrimsmusslor i soppan och smaka av. Lägg upp soppan rykande varm i en tallrik, garnera ev med lite dill och servera till exempel grovt bröd till.