Skaldjursgryta med chili och tomater

Njut gryta och utnyttja samtidigt chilins goda egenskaper för viktminskning.

15 juli 2015 av I FORM

1 person

1 tsk olivolja
½ lök
1 vitlöksklyfta
¼ röd chili
½ tsk paprikapulver
5 strån saffran
1 Krav-apelsin
1 lagerblad
1 kvist timjan
½ burk körsbärstomater
½ dl vitt vin
¼ tsk salt
75 g blåmusslor
50 g räkor
50 g pilgrimsmusslor


Tillbehör:

70 g grovt bröd


Tillagning

Häll olja i en gryta och sautera löken i den. Tillsätt hackad vitlök, hackad chili, paprikapulver, saffran, strimlat apelsinskal, lagerblad, timjan och tomater och låt det sjuda i 5 minuter. Häll sedan i vitt vin, eventuellt lite vatten och salt, och låt det koka ihop i 15 minuter under lock. Ångkoka blåmusslorna och ta ut dem ur skalet. Lägg ner dem, räkor och pilgrimsmusslor i soppan och smaka av. Lägg upp soppan rykande varm i en tallrik, garnera ev med lite dill och servera till exempel grovt bröd till.

  • Du tränar inte alls:

    Vill du spara in på kalorierna för att hålla vikten kan du hoppa över det grova brödet. Eftersom du inte förbränner särskilt många kolhydrater under en inaktiv vardag är det helt rätt att spara in på brödet.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Har du tränat intensivt har du säkert behov av extra bränsle till musklerna. Det reglerar du enklast med en extra skiva bröd.

  • Nå ditt mål 2019!

    Kanske är du intresserad av ...

    I FORM tipsar