Sallad med kyckling, hallon och avokado

20 minuter
429 kcal

Lätt rätt med spännande smakkombination.

Sallad med kyckling, hallon och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • ½ romansalladshuvud
  • ½ avokado
  • ½ citron
  • 75 g hallon

Dressing:

  • 1 msk olivolja
  • ½ msk hallonvinäger

Tillbehör:

  • Grovt bröd

Så gör du:

Gnid in kycklingbitar med olja, salt och peppar och grilla eller stek dem. Skär dem sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Skölj, torka och lägg upp sallad på tallriken, skär avokadoköttet i skivor, droppa över citron och blanda kyckling och avokado med salladen. Skaka ihop en dressing av olja och vinäger och smaka av med salt och peppar. Droppa dressingen över salladen och lägg på färska hallon. Servera med grovt bröd.

TIPS: I stället för kyckling kan du använda pilgrimsmusslor eller räkor.