Sallad med blåbär, grillad persika och fetaost

25 minuter
221 kcal

Smarrig sallad med blåbär, grillad persika och fetaost, som kan ätas som enda rätt eller som tillbehör.

Fat med sallad med blåbär, persika och fetaost

Sallad med blåbär, grillad persika och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ dl quinoa
  • 1 persika
  • 1 msk pinjekärnor
  • 125 g blåbär
  • 65 g valfri sallad
  • 25 g fetaost

Dressing

  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk akaciahonung
  • 2 msk citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Så gör du

  • Koka quinoa.
  • Skär persikan i klyftor och grilla dem i en grillpanna.
  • Rosta pinjekärnorna i en torr panna, tills det har fått lite färg.
  • Arrangera quinoan på ett fat ihop med persikoklyftor, blåbär, sallad, pinjekärnor och smulad fetaost.
  • Vispa alla ingredienserna till dressingen och servera vid sidan av salladen.

TIPS!

Det kan vara svårt att koka en liten portion quinoa, så koka gärna lite extra. Då har du enkelt fyllning till kommande sallader.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background