Sallad med blåbär, grillad persika och fetaost

25 minuter
221 kcal

Smarrig sallad med blåbär, grillad persika och fetaost, som kan ätas som enda rätt eller som tillbehör.

Fat med sallad med blåbär, persika och fetaost

Sallad med blåbär, grillad persika och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ dl quinoa
  • 1 persika
  • 1 msk pinjekärnor
  • 125 g blåbär
  • 65 g valfri sallad
  • 25 g fetaost

Dressing

  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk akaciahonung
  • 2 msk citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Så gör du

  1. Koka quinoa.
  2. Skär persikan i klyftor och grilla dem i en grillpanna.
  3. Rosta pinjekärnorna i en torr panna, tills det har fått lite färg.
  4. Arrangera quinoan på ett fat ihop med persikoklyftor, blåbär, sallad, pinjekärnor och smulad fetaost.
  5. Vispa alla ingredienserna till dressingen och servera vid sidan av salladen.

TIPS!

Det kan vara svårt att koka en liten portion quinoa, så koka gärna lite extra. Då har du enkelt fyllning till kommande sallader.