Rödspätta med päron och citron

30 minuter
450 kcal

Snabb och enkel middagsmat ikväll? Bjud då på läcker rödspätta med päron, citron och gröna linser på bara 30 minuter.

Rödspätta med päron och citron

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rödspättafiléer, alt annan vit fisk
  • 1 päron
  • 1 ekologisk citron
  • 2 dillkvist
  • 3 tsk kallpressad rapsolja
  • 100 g gröna linser
  • 2 fänkålsstånd
  • En näve krasse
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt och svartpeppar

Så gör du

  • Gör i ordning fiskfiléerna och badda dem torra.

  • Lägg varje filé på varsitt bakplåtspapper, smort med 1 tsk rapsolja.

  • Skär päron och citron i skivor, lägg dem på fisken, med dill överst.

  • Packa in fisken och baka i 200 grader i ca 15 minuter, små filéer tar lite kortare tid och större tar längre tid.

  • Koka linserna.

  • Skär av botten och toppen på fänkålen och dela upp stånden.

  • Koka dessa i lättsaltat vatten med droppar av rapsolja i 2–3 minuter.

  • Lägg upp på en ren kökshandduk.

  • Skölj och slunga krassen.

  • Packa upp fisken eller servera den i ett paket med linser, krasse och fänkål vid sidan av.

  • Droppa olivolja över och krydda fisken med salt och peppar.