Rödbetssallad med rödkål, rödlök & fetaost

15 minuter
109 kcal

Laga en grön middag klädd i rött med den här rödbetssalladen som både mättar, är vacker och ger dig nyttiga kostfibrer och C-vitamin. Smaklig måltid!

Rödbetssallad med rödkål, rödlök & fetaost

RÖDBETSSALLAD – en lækker og flot servering! _SE

© wichmann+bendtsen

Rödbetssallad med rödkål, rödlök & fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g rödbetor
  • 75 g rödkål
  • ½ liten rödlök

Vinägrett:

  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ msk olivolja
  • ½ msk citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Till servering:

  • 37 g fetaost
  • 1 msk pumpakärnor
  • ½ näve timjan

Så gör du

  • Skala rödbetorna. Skär dem i mycket fina skivor och blanda dem med finskuren rödkål och rödlök.
  • Rosta pumpakärnor i en panna på hög värme tills de börjar poppa runt.
  • Vispa ihop vinägretten. Häll den över salladen och vänd runt.
  • Servera salladen med smulad fetaost, rostade pumpakärnor och grovhackad timjan.