"Spagetti" med tomatsås

15 minuter
133,5 kcal

En lysande grön uppdatering av den italienska klassikern.

"Spagetti" med tomatsås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Spagetti

  • 2 små squasher eller 1 stor

Tomatsås

  • 3 mogna tomater
  • 1 dl soltorkade tomater (blötlagda i vatten i 2 tim)
  • ½ dl hackad färsk oregano
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • Saft och skal från ½ citron
  • 2 dadlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ lök
  • Havssalt och nymalen peppar

Så gör du

  • Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i en matberedare och kör till en slät massa.
  • Kör squashen på en spirali med den minsta hålformen så att den får form som spagetti.
  • Fördela "pastan" i två skålar och häll tomatsåsen över.