Piggvar med haricots verts, hollandaisesås och ugns­stekt potatis

35 minuter
521 kcal

Ladda grillen med hjärtvänliga omega-3-fettsyror i fiskform.

Piggvar med haricots verts, hollandaisesås och ugns­stekt potatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 piggvarfiléer
  • Extra jungfruolivolja
  • ½ kg små färskpotatisar
  • ½ msk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • 25 g frisésallad
  • ½ näve bladpersilja
  • 200 g haricots verts
  • 2 limefrukter

Hollandaisesås

  • 1 äggulor
  • ¾ tsk citronsaft
  • dl kallpressad rapsolja

Tillagning

  • Skär potatisen i klyftor. Gnid in dem med olivolja, salta och peppra och baka i 200 grader i 30 minuter.

  • Skölj och slunga sallad och persilja. Skölj bönor och lägg dem i en skål, salta och droppa på rapsolja. Häll på kokande vatten, lägg på lock och låt stå i 5 minuter. Häll bort vattnet.

  • Skär limen. Badda fisken torr, pensla med olja och salta.

  • Vispa ägg och citron över lägsta värmen på plattan. Vispa konstant medan oljan droppas i. Vispa tills såsen är tjock. Smaka av med salt och peppar. Serveras ljummen, inte varm.

  • Grilla fisken i några minuter på varje sida och lägg upp med tillbehören.