Piggvar med haricots verts, hollandaisesås och ugns­stekt potatis

Ladda grillen med hjärtvänliga omega-3-fettsyror i fiskform.

12 juli 2016 av I FORM

4 personer
4 piggvarfiléer
Extra jungfruolivolja
1 kg små färskpotatisar
1 msk extra jungfruolivolja
Havssalt och svartpeppar
50 g frisésallad
1 näve bladpersilja
400 g haricots verts
4 limefrukter


Hollandaisesås

2 äggulor
1½ tsk citronsaft
0,5 dl kallpressad rapsolja


  • Skär potatisen i klyftor. Gnid in dem med olivolja, salta och peppra och baka i 200 grader i 30 minuter.
  • Skölj och slunga sallad och persilja. Skölj bönor och lägg dem i en skål, salta och droppa på rapsolja. Häll på kokande vatten, lägg på lock och låt stå i 5 minuter. Häll bort vattnet.
  • Skär limen. Badda fisken torr, pensla med olja och salta.
  • Vispa ägg och citron över lägsta värmen på plattan. Vispa konstant medan oljan droppas i. Vispa tills såsen är tjock. Smaka av med salt och peppar. Serveras ljummen, inte varm.
  • Grilla fisken i några minuter på varje sida och lägg upp med tillbehören.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar