Piggvar med haricots verts, hollandaisesås och ugns­stekt potatis

Ladda grillen med hjärtvänliga omega-3-fettsyror i fiskform.

12 juli 2016 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Piggvar med haricots verts, hollandaisesås och ugns­stekt potatis

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

4 piggvarfiléer

Extra jungfruolivolja

1 kg små färskpotatisar

1 msk extra jungfruolivolja

Havssalt och svartpeppar

50 g frisésallad

1 näve bladpersilja

400 g haricots verts

4 limefrukter

Hollandaisesås

2 äggulor

1½ tsk citronsaft

0,5 dl kallpressad rapsolja

Tillagning

  • Skär potatisen i klyftor. Gnid in dem med olivolja, salta och peppra och baka i 200 grader i 30 minuter.
  • Skölj och slunga sallad och persilja. Skölj bönor och lägg dem i en skål, salta och droppa på rapsolja. Häll på kokande vatten, lägg på lock och låt stå i 5 minuter. Häll bort vattnet.
  • Skär limen. Badda fisken torr, pensla med olja och salta.
  • Vispa ägg och citron över lägsta värmen på plattan. Vispa konstant medan oljan droppas i. Vispa tills såsen är tjock. Smaka av med salt och peppar. Serveras ljummen, inte varm.
  • Grilla fisken i några minuter på varje sida och lägg upp med tillbehören.

näringsinnehåll per person

Energi: 521 kcal

Protein: 29,4 g

Fett: 24,3 g

Kolhydrat: 50 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar