Nötburgare med squashbotten och valnötspesto

25 minuter
552 kcal

Superläcker bugare utan bröd med massor av smak.

I helt ny tappning - testa den!

Nötburgare med squashbotten och valnötspesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g nötfärs (max 10 % fett)
  • 1 squash
  • ½ liten rödlök
  • ½ röd paprika
  • 10 skiva inlagd gurka
  • 2 skiva primadonnaost

Valnötspesto

  • 50 g valnötter
  • 2 dl färsk basilika
  • ¼ dl olivolja
  • 1 fett krossad vitlöksk
  • 1 nypa färsk chili
  • Havssalt

Tillagning

  • Blanda alla ingredienserna till valnötspeston grovt och ställ den i kylskåpet.

  • Forma köttet till två biffar, krydda med en aning olja, salt och peppar och grilla eller stek dem.

  • Skär squashen i 4 skivor (kassera botten och topp) och grilla dem. Det är inte nödvändigt att använda olja.

  • Använd squashskivorna som botten och lägg på biff, inlagd gurka, ost i tunna flagor, lökringar, fina skivor paprika och dressing emellan.

  • Garnera med lite färsk basilika.