I helt ny tappning - testa den!

Nötburgare med squashbotten och valnötspesto

Superläcker bugare utan bröd med massor av smak.

26 juli 2012 av I FORM

2 personer
250 gram nötfärs (max 10 % fett)
1 squash
½ liten rödlök
½ röd paprika
10 skivor inlagd gurka
2 skivor primadonnaost


Valnötspesto

50 gram valnötter
2 dl färsk basilika
¼ dl olivolja
1 ½ krossad vitlöksklyfta
1 knivsudd färsk chili
Havssalt


  • Blanda alla ingredienserna till valnötspeston grovt och ställ den i kylskåpet.
  • Forma köttet till två biffar, krydda med en aning olja, salt och peppar och grilla eller stek dem.
  • Skär squashen i 4 skivor (kassera botten och topp) och grilla dem. Det är inte nödvändigt att använda olja.
  • Använd squashskivorna som botten och lägg på biff, inlagd gurka, ost i tunna flagor, lökringar, fina skivor paprika och dressing emellan.
  • Garnera med lite färsk basilika.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar