Kålwraps: Veggie-wrap

13 timmar

Vitkålswrap med kikärter, rödbetor, kryddig nötfärs och persilja

Den här delikata vegetariska rätten passar perfekt för lunchlådan.

Kålwraps: Veggie-wrap

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 vitkålsblad
  • 200 g kokta kikärter
  • ½ msk olivolja

Nötfärs

  • ½ dl solrosfrön (lagda i blöt i 12 timmar)
  • ½ dl mandlar (lagda i blöt i 12 timmar)
  • ½ dl färsk persilja (12 gram)
  • Nymalen peppar
  • ¼ tsk chilipulver
  • ½ msk tamari
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 salladslök
  • ¼ citron
  • Ev lite vatten

Så här gör du

  • Lägg kikärter, solrosfrön och mandlar i blöt kvällen innan. Alternativt kan kikärterna köpas kokta på burk.

  • Stek de kokta kikärterna ett par minuter i en panna med olivolja, och låt dem svalna. Ställ åt sidan.

  • Häll sedan alla ingredienserna till nötfärsen i en matberedare och kör blandningen tills den har en krämig konsistens. Det kan vara nödvändigt att tillsätta lite vatten.

  • Skär bort den hårda stjälken på kålbladen och fördela nötfärsen samt kikärterna på bladen och rulla ihop.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background