Den här delikata vegetariska rätten passar perfekt för lunchlådan.

Kålwraps: Veggie-wrap

Vitkålswrap med kikärter, rödbetor, kryddig nötfärs och persilja

28 december 2012 av I FORM

4 personer
4 vitkålsblad
400 gram kokta kikärter
1 msk olivolja


Nötfärs

1 dl solrosfrön (lagda i blöt i 12 timmar)
1 dl mandlar (lagda i blöt i 12 timmar)
1 dl färsk persilja (12 gram)
Nymalen peppar
¼ tsk chilipulver
1 msk tamari
2 vitlöksklyfta
2 salladslök
½ citron
Ev lite vatten

  • Lägg kikärter, solrosfrön och mandlar i blöt kvällen innan. Alternativt kan kikärterna köpas kokta på burk.
  • Stek de kokta kikärterna ett par minuter i en panna med olivolja, och låt dem svalna. Ställ åt sidan.
  • Häll sedan alla ingredienserna till nötfärsen i en matberedare och kör blandningen tills den har en krämig konsistens. Det kan vara nödvändigt att tillsätta lite vatten.
  • Skär bort den hårda stjälken på kålbladen och fördela nötfärsen samt kikärterna på bladen och rulla ihop.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar