Den här delikata vegetariska rätten passar perfekt för lunchlådan.

Kålwraps: Veggie-wrap

Vitkålswrap med kikärter, rödbetor, kryddig nötfärs och persilja

28 december 2012 av I FORM

4 personer
4 vitkålsblad
400 gram kokta kikärter
1 msk olivolja


Nötfärs

1 dl solrosfrön (lagda i blöt i 12 timmar)
1 dl mandlar (lagda i blöt i 12 timmar)
1 dl färsk persilja (12 gram)
Nymalen peppar
¼ tsk chilipulver
1 msk tamari
2 vitlöksklyfta
2 salladslök
½ citron
Ev lite vatten

  • Lägg kikärter, solrosfrön och mandlar i blöt kvällen innan. Alternativt kan kikärterna köpas kokta på burk.
  • Stek de kokta kikärterna ett par minuter i en panna med olivolja, och låt dem svalna. Ställ åt sidan.
  • Häll sedan alla ingredienserna till nötfärsen i en matberedare och kör blandningen tills den har en krämig konsistens. Det kan vara nödvändigt att tillsätta lite vatten.
  • Skär bort den hårda stjälken på kålbladen och fördela nötfärsen samt kikärterna på bladen och rulla ihop.


Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar