Kålwraps: Veggie-wrap

13 timmar

Vitkålswrap med kikärter, rödbetor, kryddig nötfärs och persilja

Den här delikata vegetariska rätten passar perfekt för lunchlådan.

Kålwraps: Veggie-wrap

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 vitkålsblad
  • 200 g kokta kikärter
  • ½ msk olivolja

Nötfärs

  • ½ dl solrosfrön (lagda i blöt i 12 timmar)
  • ½ dl mandlar (lagda i blöt i 12 timmar)
  • ½ dl färsk persilja (12 gram)
  • Nymalen peppar
  • ¼ tsk chilipulver
  • ½ msk tamari
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 salladslök
  • ¼ citron
  • Ev lite vatten

Så här gör du

  • Lägg kikärter, solrosfrön och mandlar i blöt kvällen innan. Alternativt kan kikärterna köpas kokta på burk.

  • Stek de kokta kikärterna ett par minuter i en panna med olivolja, och låt dem svalna. Ställ åt sidan.

  • Häll sedan alla ingredienserna till nötfärsen i en matberedare och kör blandningen tills den har en krämig konsistens. Det kan vara nödvändigt att tillsätta lite vatten.

  • Skär bort den hårda stjälken på kålbladen och fördela nötfärsen samt kikärterna på bladen och rulla ihop.