Ett spännande alternativ till fredagsmyset.

Kålwraps: Den heta varianten

Spetskålswraps med kryddig nötfärs, färsk spenat, jalapenos och crème fraiche.

28 december 2012 av I FORM

4 personer
4 stora spetskålsblad
100 gram spenatblad
150 gram lätt crème fraiche
Syltade jalapenos – kan uteslutas


Köttfärssås

500 gram nötfärs, max 6 %
1 msk olivolja
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatpuré
½ chili – eller mer om du vill att det ska vara starkare
2 tsk torkad oregano
½ tsk spiskummin

  • Svetta lök och vitlök i oljan och tillsätt sedan nötfärsen och bryn det. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av.
  • Skär bort den hårda stjälken och fördela köttfärssåsen på de fyra bladen.
  • Lägg sedan jalapenos och spenat i bladen.
  • Rulla ihop dem med crème fraiche.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar