Kålwraps: Den heta varianten

30 minuter

Spetskålswraps med kryddig nötfärs, färsk spenat, jalapenos och crème fraiche.

Ett spännande alternativ till fredagsmyset.

Kålwraps

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 stora spetskålsblad
  • 50 g spenatblad
  • 75 g lätt crème fraiche
  • Syltade jalapenos – kan uteslutas

Köttfärssås

  • 250 g nötfärs, max 6 %
  • ½ msk olivolja
  • ½ stor lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • ½ burk tomatpuré
  • ¼ chili – eller mer om du vill att det ska vara starkare
  • 1 tsk torkad oregano
  • ¼ tsk spiskummin

Så här gör du

  • Svetta lök och vitlök i oljan och tillsätt sedan nötfärsen och bryn det. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av.

  • Skär bort den hårda stjälken och fördela köttfärssåsen på de fyra bladen.

  • Lägg sedan jalapenos och spenat i bladen.

  • Rulla ihop dem med crème fraiche.