Nyttiga recept Middag Kålwraps: ... Kålwraps: Den heta varianten 30 minuter 303 kcal Spetskålswraps med kryddig nötfärs, färsk spenat, jalapenos och crème fraiche. Av I FORM-redaktionen 27 december 2012 Ett spännande alternativ till fredagsmyset. Kålwraps Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 stora spetskålsblad 50 g spenatblad 75 g lätt crème fraiche Syltade jalapenos – kan uteslutas Köttfärssås 250 g nötfärs, max 6 % ½ msk olivolja ½ stor lök 1 vitlöksklyftor ½ burk tomatpuré ¼ chili – eller mer om du vill att det ska vara starkare 1 tsk torkad oregano ¼ tsk spiskummin Så här gör du Svetta lök och vitlök i oljan och tillsätt sedan nötfärsen och bryn det. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av. Skär bort den hårda stjälken och fördela köttfärssåsen på de fyra bladen. Lägg sedan jalapenos och spenat i bladen. Rulla ihop dem med crème fraiche. NötköttWrapsKålSpenat