Ett spännande alternativ till fredagsmyset.

Kålwraps: Den heta varianten

Spetskålswraps med kryddig nötfärs, färsk spenat, jalapenos och crème fraiche.

Kålwraps

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

4 stora spetskålsblad

100 g spenatblad

150 g lätt crème fraiche

Syltade jalapenos – kan uteslutas

Köttfärssås

500 g nötfärs, max 6 %

1 msk olivolja

1 stor lök

2 vitlöksklyftor

1 burk tomatpuré

½ chili – eller mer om du vill att det ska vara starkare

2 tsk torkad oregano

½ tsk spiskummin

  • Svetta lök och vitlök i oljan och tillsätt sedan nötfärsen och bryn det. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av.
  • Skär bort den hårda stjälken och fördela köttfärssåsen på de fyra bladen.
  • Lägg sedan jalapenos och spenat i bladen.
  • Rulla ihop dem med crème fraiche.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar