Sallad med kyckling, kål och keso

15 minuter
252 kcal

Proteinrik sallad med kyckling och två olika sorters kål och mängder av grova grönsaker.

Sallad med proteinkälldor både från kyckling och keso håller dig mätt länge.

Sallad med kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 100 g kokt kyckling
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 200 g grönkål och svartkål
  • ½ tsk malda torkade chiliflingor
  • Havssalt och svartpeppar
  • 14 körsbärstomater
  • 1 lila morot eller vanlig morot
  • 4 msk keso, 4,5 % fett
  • Gräslök
  • ½ citron

Så här gör du

  • Skiva vitlöken lövtunt.
  • Gör i ordning kålen: Skölj kålen och skär bort mittdelen och stjälken. Skaka den torr och skär i lagom munsbitar.
  • Stek vitlöksskivorna gyllene, lägg i chili och kål och stek vidare.
  • Vänd runt kålen under tiden. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär tomaterna i halvor. Skiva moroten lövtunt.
  • Lägg upp kålen med kyckling, tomater och morot.
  • Toppa med keso och gräslök och pressa över lite citron.