Sallad med proteinkälldor både från kyckling och keso håller dig mätt länge.

Sallad med kyckling, kål och keso

Proteinrik sallad med kyckling och två olika sorters kål och mängder av grova grönsaker.

Sallad med kyckling

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

50 g kokt kyckling

1 vitlöksklyfta

1 tsk extra jungfruolja

100 g grönkål och svartkål

¼ tsk malda torkade chiliflingor

Havssalt och svartpeppar

7 körsbärstomater

½ lila morot eller vanlig morot

2 msk keso, 4,5 % fett

Gräslök

¼ citron

  • Skiva vitlöken lövtunt.
  • Gör i ordning kålen: Skölj kålen och skär bort mittdelen och stjälken. Skaka den torr och skär i lagom munsbitar.
  • Stek vitlöksskivorna gyllene, lägg i chili och kål och stek vidare.
  • Vänd runt kålen under tiden. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär tomaterna i halvor. Skiva moroten lövtunt.
  • Lägg upp kålen med kyckling, tomater och morot.
  • Toppa med keso och gräslök och pressa över lite citron.

Gör så här

Energi: 252 kcal

Protein: 10,1 g

Fett: 10,5 g

Kolhydrat: 33,7 g

Kostfiber: 8,1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar