Laxbagel med örtkryddskräm

Den klassiska bageln är knappast känd för sina hälsosamma egenskaper, men denna laxbag3l med örtkryddskräm kan du lugnt äta med helt gott samvete.

23 mars 2015 av Martin Kreutzer och Anne Larsen

Laxbagel

2 personer

1 knippe gräslök
1 knippe dill
150 g laxfilé
1 ägg
Havssalt och nymalen peppar
1 msk extra jungfruolja
½ gurka
4 små tomater
1 dl skyr
1 citron
1 hjärtsallad
2 små fullkornsbagels, ca 100 g per styck
2 msk färskost
1 lime


Gör så här

  • Skölj och lägg örtkryddorna på hushållspapper. Skär dem superfint.
  • Använd 2/3 till laxbiffen, resten till skyrkrämen.
  • Skär laxen mycket fint, rör ihop den med ägg, salt, peppar och 1/3 av örtkryddorna. Forma 2 biffar.
  • Stek dessa i olivolja i en nonstickpanna, först på hög värme på bägge sidor, därefter på medelvärme, totalt i cirka 10 minuter.
  • Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna med en sked och skär gurkköttet i fina tärningar.
  • Skär tomaterna i skivor.
  • Rör ihop skyr med örtkryddor och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  • Skölj och slunga salladsbladen.
  • Värm en bagel, smörj på färskost, lägg salladsblad underst, sedan biff, kräm, gurka och tomat. Servera med limeskivor.
LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar