Kryddig kycklingburgare med gul paprikabotten och tahinadressing

30 minuter

Solgul sommarburgare med kryddig fyllning.

Kryddig kycklingburgare med gul paprikabotten och tahinadressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 x 125 gram kycklingfilé
  • 2 paprikor
  • Ett par nävar babyspenat
  • 1 stor tomat i skivor
  • Jalapeños (antal, efter hur stark du vill ha den)
  • Ev lite färsk citronmeliss

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Tahinadressing

  • 75 g tahina
  • klyfta pressad vitlök
  • Saft och skal från 1 liten KRAV-citron
  • dl vatten
  • Havssalt och nymalen peppar

Så här gör du

  • Häll alla ingredienserna till tahinadressingen i en mixer och kör det tillsammans. Ställ det sedan kallt.
  • Krydda kycklingfiléerna med olja, salt och peppar och grilla eller stek dem.
  • Halvera paprikorna och grilla dem hastigt med lite olja på.
  • Lägg sedan ett lager av spenat på paprikornas ena halva och lägg sedan skivor av kycklingen på.
  • Fördela jalapeños och tomat på burgarna, häll på dressing och avsluta med den andra paprikahalvan som topp.