2 personer
2 x 125 gram kycklingfilé
2 paprikor
Ett par nävar babyspenat
1 stor tomat i skivor
Jalapeños (antal, efter hur stark du vill ha den)
Ev lite färsk citronmeliss
Till stekning/grillning
2 tsk olivolja
Havssalt och nymalen peppar
Tahinadressing
75 gram tahina
1½ klyfta pressad vitlök
Saft och skal från 1 liten KRAV-citron
½–⅔ dl vatten
Havssalt och nymalen peppar
- Häll alla ingredienserna till tahinadressingen i en mixer och kör det tillsammans. Ställ det sedan kallt.
- Krydda kycklingfiléerna med olja, salt och peppar och grilla eller stek dem.
- Halvera paprikorna och grilla dem hastigt med lite olja på.
- Lägg sedan ett lager av spenat på paprikornas ena halva och lägg sedan skivor av kycklingen på.
- Fördela jalapeños och tomat på burgarna, häll på dressing och avsluta med den andra paprikahalvan som topp.