Nyttiga recept Middag Kryddig ky... Kryddig kycklingburgare med gul paprikabotten och tahinadressing 30 minuter Solgul sommarburgare med kryddig fyllning. Av I FORM-redaktionen 25 juli 2012 Kryddig kycklingburgare med gul paprikabotten och tahinadressing Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 x 125 gram kycklingfilé 2 paprikor Ett par nävar babyspenat 1 stor tomat i skivor Jalapeños (antal, efter hur stark du vill ha den) Ev lite färsk citronmeliss Till stekning/grillning 2 tsk olivolja Havssalt och nymalen peppar Till stekning/grillning 2 tsk olivolja Havssalt och nymalen peppar Tahinadressing 75 g tahina 1½ klyfta pressad vitlök Saft och skal från 1 liten KRAV-citron dl vatten Havssalt och nymalen peppar Så här gör du Häll alla ingredienserna till tahinadressingen i en mixer och kör det tillsammans. Ställ det sedan kallt. Krydda kycklingfiléerna med olja, salt och peppar och grilla eller stek dem. Halvera paprikorna och grilla dem hastigt med lite olja på. Lägg sedan ett lager av spenat på paprikornas ena halva och lägg sedan skivor av kycklingen på. Fördela jalapeños och tomat på burgarna, häll på dressing och avsluta med den andra paprikahalvan som topp. PaprikaLow carbBurgareKyckling