Kryddig kycklingburgare med gul paprikabotten och tahinadressing

30 minuter

Solgul sommarburgare med kryddig fyllning.

Kryddig kycklingburgare med gul paprikabotten och tahinadressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 x 125 gram kycklingfilé
  • 2 paprikor
  • Ett par nävar babyspenat
  • 1 stor tomat i skivor
  • Jalapeños (antal, efter hur stark du vill ha den)
  • Ev lite färsk citronmeliss

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Tahinadressing

  • 75 g tahina
  • klyfta pressad vitlök
  • Saft och skal från 1 liten KRAV-citron
  • dl vatten
  • Havssalt och nymalen peppar

Så här gör du

  • Häll alla ingredienserna till tahinadressingen i en mixer och kör det tillsammans. Ställ det sedan kallt.
  • Krydda kycklingfiléerna med olja, salt och peppar och grilla eller stek dem.
  • Halvera paprikorna och grilla dem hastigt med lite olja på.
  • Lägg sedan ett lager av spenat på paprikornas ena halva och lägg sedan skivor av kycklingen på.
  • Fördela jalapeños och tomat på burgarna, häll på dressing och avsluta med den andra paprikahalvan som topp.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background