Kryddig kycklingburgare med gul paprikabotten och tahinadressing

Solgul sommarburgare med kryddig fyllning.

26 juli 2012 av I FORM

2 personer
2 x 125 gram kycklingfilé
2 paprikor
Ett par nävar babyspenat
1 stor tomat i skivor
Jalapeños (antal, efter hur stark du vill ha den)
Ev lite färsk citronmeliss


Till stekning/grillning
2 tsk olivolja
Havssalt och nymalen peppar


Tahinadressing

75 gram tahina
1½ klyfta pressad vitlök
Saft och skal från 1 liten KRAV-citron
½–⅔ dl vatten
Havssalt och nymalen peppar


  • Häll alla ingredienserna till tahinadressingen i en mixer och kör det tillsammans. Ställ det sedan kallt.
  • Krydda kycklingfiléerna med olja, salt och peppar och grilla eller stek dem.
  • Halvera paprikorna och grilla dem hastigt med lite olja på.
  • Lägg sedan ett lager av spenat på paprikornas ena halva och lägg sedan skivor av kycklingen på.
  • Fördela jalapeños och tomat på burgarna, häll på dressing och avsluta med den andra paprikahalvan som topp.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar