Hemlagad pasta med räkor och sparris

45 minuter
460 kcal

Testa denna läckra smaksymfoni i gröna och gula toner, i kombination med färsk spenatpasta, tekta tigerräkor, smogna tomater och krispig sparris.

Att göra sin egen pasta behöver inte vara besvärligt. Testa det här receptet och upptäck själv hur enkelt det är, och inte minst, hur gott det blir.

Hemlagad pasta med räkor och sparris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer, men pastadegen räcker till 8 personer

Pasta

  • 400 g vetemjöl
  • 100 g bladspenat
  • 2 näve färska basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • 2 ägg
  • ½ tsk havssalt

Skaldjur

  • 250 g stora räkor
  • 1 tsk olivolja för stekning
  • ¼ tsk salt
  • 1 nypa finhackad chili
  • ¼ pressad vitlöksklyfta

Grönsaker

  • 100 g gula körsbärstomater
  • 200 g sparris
  • 1 vårlök

Dressing

  • 1 msk tahini
  • ½ msk agavesirap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk saft från en apelsin
  • 1 msk vatten
  • ¼ tsk salt

Garnering

  • Citron + basilika

Gör så här

  • Ånga spenat och basilika i 3–5 minuter. Låt svalna och pressa försiktigt innan du kör dem med olja, ett ägg och salt i en matberedare.

  • Häll mjölet i en hög i en bunke, gör ett hål i mitten och häll i spenatblandningen. Knäck i ett ägg och arbeta ihop degen. Häll på mer mjöl om degen inte är fast.

  • Dela degen i fyra delar, men använd bara en del om du gör pasta för två personer. Resten håller sig i kylskåpet under några dagar.
  • Kavla ut så mycket du vill ha tunt med en kavel och skär "remsor" à ½ centimeter.
  • Vik remsorna och koka i 10–15 minuter.

  • Stek räkorna med olja, chili, vitlök och salt i 3–5 minuter. Kör ingredienserna till dressingen i en matberedare.

  • Stek tomaterna i halvor 1 minut på varje sidan, ånga sparrisen i 30 sekunder och skär vårlöken efter behag.
  • Servera och garnera med citron och basilika.