Fish'n'chips

45 minuter
445 kcal

Här får du lära dig ett sunt alternativ till britternas favoriträtt. I FORM kombinerar den med ungsbakade rotfrukter och hemmagjord remoulad.

Britternas favorit - utan en massa farliga fetter.

Fish'n'chips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 laxfiléer
  • ½ lime
  • ½ kg blandade rotfrukter
  • ½ msk olivolja
  • Havssalt, nymalen peppar
  • Ev färska örter, t ex rosmarin och timjan
  • 1 ägg
  • Lite grovt riven pepparrot

Gör så här

  • Skala och skär rotfrukterna. Blanda dem med olja, salt, peppar och t ex färsk rosmarin och timjan och pressa över en vitlöksklyfta. Lägg gärna allt i en fryspåse och skaka runt för att fördela smakerna innan du häller allt i en ugnsform.

  • Baka i 175 grader i varmluftsugn i 30 minuter.

  • Vispa ihop ett ägg med salt, peppar och grovriven pepparrot och lägg ovanpå laxen.

  • Droppa över lime och baka laxen i ugnen ihop med rotfrukterna i 15—20 minuter.

TIPS Du kan göra en nyttig variant på remouladsås av finhackade grönsaker och kapris utrört i skyr. Smaka av med curry, salt och peppar.

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background