Fish'n'chips

45 minuter
445 kcal

Här får du lära dig ett sunt alternativ till britternas favoriträtt. I FORM kombinerar den med ungsbakade rotfrukter och hemmagjord remoulad.

Britternas favorit - utan en massa farliga fetter.

Fish'n'chips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 laxfiléer
  • ½ lime
  • ½ kg blandade rotfrukter
  • ½ msk olivolja
  • Havssalt, nymalen peppar
  • Ev färska örter, t ex rosmarin och timjan
  • 1 ägg
  • Lite grovt riven pepparrot

Gör så här

  • Skala och skär rotfrukterna. Blanda dem med olja, salt, peppar och t ex färsk rosmarin och timjan och pressa över en vitlöksklyfta. Lägg gärna allt i en fryspåse och skaka runt för att fördela smakerna innan du häller allt i en ugnsform.
  • Baka i 175 grader i varmluftsugn i 30 minuter.
  • Vispa ihop ett ägg med salt, peppar och grovriven pepparrot och lägg ovanpå laxen.
  • Droppa över lime och baka laxen i ugnen ihop med rotfrukterna i 15—20 minuter.

TIPS Du kan göra en nyttig variant på remouladsås av finhackade grönsaker och kapris utrört i skyr. Smaka av med curry, salt och peppar.

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn