Snabb grönsaksmix till sprintern

Det här är kryddstarkt och supergott! Lär dig laga snabbgryta med blomkål, linser och chili.

24 januari 2013 av I FORM

(30-40 min utan passning)

2 personer
1 tsk jordnötsolja eller solrosolja
1 chili, i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk marockansk kryddmix
1 dl yoghurt
1 tsk mörk balsamicovinäger
Saften av en halv citron
2 zucchini i tjocka skivor
Salt och peppar
En fjärdedels blomkålshuvud i mindre buketter
200 g tomatsås på burk
2 dl vatten
120 g gröna linser
200 g småbladig spenat

Så gör du

  • Salta zucchiniskivorna. Häll oljan i en stor gryta och fräs chili, vitlök och kryddmix i två minuter. Tillsätt balsamicovinägern.
  • Lägg zucchinin i grytan och låt den få färg. Tillsätt citron och yoghurt. Sänk värmen och lägg i allt utom spenaten.
  • Låt det sjuda under lock på låg värme i 30-40 minuter. Smaka av och vänd ner spenaten tre minuter innan servering.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar