Poke bowl med tonfisk, avokado och tahini-dressing

30 minuter
462 kcal

God poke bowl med tonfisk, mango, avokado, rödkål, sockerärtor och en härlig tahinidressing. Få receptet här.

Poke bowl med tonfisk och avokado

OM DU INTE GILLAR TONFISK – så byt ut det mot tärnad grillad kyckling. Det blir också jättegott.

© wichmann+bendtsen

Poke bowl med tonfisk och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g blomkål
  • 150 g röd spetskål
  • 100 g sockerärtor
  • 150 g mango
  • 1 avokado
  • 100 g gurka
  • 150 g tonfisk, beräknad till sushi
  • Lite sesamfrön
  • Koriander
  • Limeklyftor

Tahinidressing:

  • 1 msk tahini
  • 1 tsk soja
  • ½ msk flytande honung
  • 3 msk vatten
  • 1 lime

Så här gör du

  • Riv blomkålen och skär spetskålen fint. Skär sockerärtor och mango i mindre bitar och avokado i skivor.
  • Skär gurka i tunna skivor, t ex med en potatisskalare. Tärna tonfisken.
  • Lägg upp allt i två skålar och strö över sesamfrön och färsk koriander.
  • Rör ihop tahini, soja, honung, vatten och saften från ½ lime. Servera till salladen tillsammans med limeklyftor.

TIPS När du gör bowls är tricket att mixa flera olika typer av grönsaker, så det både finns något som är sprött, som gurka och något krämigt som avokado.