Pizza med kyckling på sötpotatisbotten

50 minuter
672 kcal

Sugen på en hemlagad pizza? Då ska du prova den här godingen med kyckling, barbequesås och rödlök – mums! Här får du ett enkelt recept utan mjöl.

Pizza med kyckling och sötpotatisbotten

GOD PIZZA med en utsökt mjölfri bas. Istället används sötpotatis, ägg och havregryn. Om du är glutenintolerant, se till att du använder garanterat glutenfri havre.

© wichmann+bendtsen

Pizza med kyckling på sötpotatisbotten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten:

  • 330 g sötpotatis, utan skal
  • 3 dl havregryn
  • 3 ägg
  • ¾ tsk havssalt

Topping:

  • 100 g kycklingbröstfilé
  • Extra virgin olivolja
  • 4 msk barbecuesås
  • ½ rödlök
  • 50 g mozzarellaost, riven
  • Färsk koriander
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 200 grader varmluft.
  • Mixa sötpotatis med havregryn i en matberedare, tills de är helt finhackade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills du har en tjock, sammanhängande deg. Alternativt kan du riva sötpotatis fint och blanda med handkraft.
  • Använd en sked till att forma två pizzor på en plåt med bakplåtspapper, och baka dem i 25 minuter tills de är lätt gyllene.
  • Stek kyckling i stekpannan i lite olivolja. Dra isär kycklingen med två gafflar och vänd med 1 msk barbecuesås. Hacka rödlöken fint.
  • Ta ut de gyllene pizzorna ur ugnen och vänd dem försiktigt. Fördela barbacuesås, finskuren rödlök, kyckling och mozzarella på pizorna och ge dem 10 min till i ugnen.
  • Dekorera pizzorna med färsk koriander och servera dem med en sallad.

TIPS Om du inte gillar koriander som topping kan du använda persilja i stället.