Nyttiga recept Bröd Hembakade ... Hembakade pitabröd 50 minuter 385 kcal Gör din nyttiga snabbmat ännu godare med I FORMs recept på hembakade pitabröd - det piffar upp rätten! Av Augusta Sørensen 28 oktober 2021 HEMBAKADE PITABRÖD det gör allting ännu bättre! © wichmann+bendtsen Hembakade pitabröd Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st. 1 ägg ¾ dl vatten ¼ dl mjölk 1 msk olja 1 tsk honung 12 g jäst 1 nypa salt 150 g fullkornsvetemjöl, gärna stenmalet Så gör du Vispa ägget. Tillsätt vatten, mjölk, olja och honung och lös upp jästen där i. Tillsätt mjöl, lite åt gången och till sist salt. Knåda degen grundligt och låt den jäsa med bakduk i rumstemperatur i 30 min. Värm ugnen till 250 grader. Forma pitabröden och baka dem i ugnen i cirka 8-10 min. Låt dem svalna på ett galler.