Hembakade pitabröd

50 minuter
385 kcal

Gör din nyttiga snabbmat ännu godare med I FORMs recept på hembakade pitabröd - det piffar upp rätten!

Pitabröd

HEMBAKADE PITABRÖD det gör allting ännu bättre!

© wichmann+bendtsen

Hembakade pitabröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 1 ägg
  • ¾ dl vatten
  • ¼ dl mjölk
  • 1 msk olja
  • 1 tsk honung
  • 12 g jäst
  • 1 nypa salt
  • 150 g fullkornsvetemjöl, gärna stenmalet

Så gör du

  • Vispa ägget. Tillsätt vatten, mjölk, olja och honung och lös upp jästen där i.
  • Tillsätt mjöl, lite åt gången och till sist salt.
  • Knåda degen grundligt och låt den jäsa med bakduk i rumstemperatur i 30 min. Värm ugnen till 250 grader.
  • Forma pitabröden och baka dem i ugnen i cirka 8-10 min.
  • Låt dem svalna på ett galler.