Kall pastasallad med kyckling, ruccola och pesto

30 minuter
619 kcal

Pastasallad är en klassiker hos både stora och små. Njut av den till lunch, på buffén, på picknicken eller i matlådan.

kyckling-pastasallad

FAVORITSALLAD Det finns många goda pastasallader, men vi återvänder alltid till den här.

© wichmann+bendtsen

Kall pastasallad med kyckling, ruccola och pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfilé
  • extra virgin olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 100 g fullkornspasta
  • 5 rädisor
  • 100 g sockerärtor
  • 50 g ruccola

Syltad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 2 dl ättika
  • ¾ dl socker
  • ¾ dl vatten

Persiljepesto

  • 30 g bredbladig persilja
  • 1 fett vitlöksklyfta
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 20 g parmesanost
  • 10 g pinjenötter
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  • Halvera lök och skär i ringar.
  • Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret är upplöst. Häll den varma lagen över löken.
  • Stek kyckling i en varm stekpanna i lite olja i cirka 6 min på varje sida. Salta och peppra.
  • Koka pastan efter anvisningen på förpackningen och skölj i kallt vatten.
  • Skär rädisorna i kvartar och sockerärtor i hälften på längden.
  • Mixa alla ingredienserna till persiljepeston. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp pasta, rädisor, sockerärtor och ruccola på ett fat.
  • Skär kycklingen i skivor och placera på salladen med den syltade rödlöken.
  • Klicka på lite persiljepesto på salladen.

TIPS Den här salladen är bra att ta med sig på picknick. Den är supergod till en skiva bröd.