Moussaka

Moussaka smakar underbart men simmar tyvärr ofta i fett och olja. Här får du ett recept på en smal och läcker version.

12 augusti 2010 av I FORM

1 person

100 g aubergine
150 g squash
1 tsk olivolja
50 g mager lammfärs
100 g hackad lök
1 klyfta hackad vitlök
1/2 tsk chiliflingor
1/2 burk skalade tomater
100 g morot
100 g rotselleri
Salt och peppar
5 kvistar oregano
35 g smulad fetaost


Tillbehör
Grönsallad


Tillagning

Skär auberginen och squashen i skivor, pensla dem med olivolja och strö över salt och peppar. Bred ut skivorna på bakplåtspapper och låt dem stå i ugnen i 200 grader i 10 minuter.

Hacka lök och vitlök och bryn i olja med köttfärs eller tärningar av morot och selleri. Tillsätt halva burken med skalade tomater och strö över chili, salt, peppar och hackad oregano. Häll eventuellt på lite vatten och låt det sjuda i 15 minuter.

Lägg lager av rostade aubergine- och squashskivor omväxlande med köttfärssås i en ugnsfast form och strö över smulad fetaost. Låt moussakan stå i ugnen i 200 grader i 10–15 minuter. Servera med grönsallad.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar