Laxbiffar med kikärter och kål

40 minuter

Världens godaste: Kryddiga fiskbiffar med spröda tillbehör

Laxbiffar med kikärter och kål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 120 g lax, finhackad med kniv
  • 1 lime, saft och finrivet skal
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 tsk chili, finhackad
  • ½ burk kikärter – häll av vattnet och hacka kikärterna fint
  • 1 ägg
  • olja
  • salt och peppar
  • ¼ vitkål, grovt skuren
  • lite limesaft
  • salt och peppar
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk spiskummin
  • lite salt

Så gör du laxbiffar

  • Vänd laxen i en skål med limesaft och -skal (spara lite saft), ingefära, chili, lite salt och peppar, kikärter och ägg, och blanda ordentligt.

  • Rulla färsen till små fiskbiffar, stek dem i lite olja i en panna och krydda med salt och peppar.

  • Stek kålen i samma panna. Krydda med salt och peppar, limesaft och lite dill.

  • Vispa skyren med spiskummin och lite salt.

  • Servera laxbiffarna med skyr på toppen och vitkål till.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background