Laxbiffar med kikärter och kål
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 40 minuter
INGREDIENSER
120 g lax, finhackad med kniv
1 lime, saft och finrivet skal
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 tsk chili, finhackad
½ burk kikärter – häll av vattnet och hacka kikärterna fint
1 ägg
olja
salt och peppar
¼ vitkål, grovt skuren
lite limesaft
salt och peppar
1 dl skyr
1 tsk spiskummin
lite salt
Så gör du laxbiffar
- Vänd laxen i en skål med limesaft och -skal (spara lite saft), ingefära, chili, lite salt och peppar, kikärter och ägg, och blanda ordentligt.
- Rulla färsen till små fiskbiffar, stek dem i lite olja i en panna och krydda med salt och peppar.
- Stek kålen i samma panna. Krydda med salt och peppar, limesaft och lite dill.
- Vispa skyren med spiskummin och lite salt.
- Servera laxbiffarna med skyr på toppen och vitkål till.