Laxbiffar med kikärter och kål

40 minuter

Världens godaste: Kryddiga fiskbiffar med spröda tillbehör

Laxbiffar med kikärter och kål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 120 g lax, finhackad med kniv
  • 1 lime, saft och finrivet skal
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 tsk chili, finhackad
  • ½ burk kikärter – häll av vattnet och hacka kikärterna fint
  • 1 ägg
  • olja
  • salt och peppar
  • ¼ vitkål, grovt skuren
  • lite limesaft
  • salt och peppar
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk spiskummin
  • lite salt

Så gör du laxbiffar

  • Vänd laxen i en skål med limesaft och -skal (spara lite saft), ingefära, chili, lite salt och peppar, kikärter och ägg, och blanda ordentligt.

  • Rulla färsen till små fiskbiffar, stek dem i lite olja i en panna och krydda med salt och peppar.

  • Stek kålen i samma panna. Krydda med salt och peppar, limesaft och lite dill.

  • Vispa skyren med spiskummin och lite salt.

  • Servera laxbiffarna med skyr på toppen och vitkål till.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar