Laxbiffar med kikärter och kål

Världens godaste: Kryddiga fiskbiffar med spröda tillbehör

Laxbiffar med kikärter och kål

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

120 g lax, finhackad med kniv

1 lime, saft och finrivet skal

1 msk färsk ingefära, finhackad

1 tsk chili, finhackad

½ burk kikärter – häll av vattnet och hacka kikärterna fint

1 ägg

olja

salt och peppar

¼ vitkål, grovt skuren

lite limesaft

salt och peppar

1 dl skyr

1 tsk spiskummin

lite salt

Så gör du laxbiffar

  • Vänd laxen i en skål med limesaft och -skal (spara lite saft), ingefära, chili, lite salt och peppar, kikärter och ägg, och blanda ordentligt.
  • Rulla färsen till små fiskbiffar, stek dem i lite olja i en panna och krydda med salt och peppar.
  • Stek kålen i samma panna. Krydda med salt och peppar, limesaft och lite dill.
  • Vispa skyren med spiskummin och lite salt.
  • Servera laxbiffarna med skyr på toppen och vitkål till.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar