Lammfilé på fänkålspuré med sallad

30 minuter
600 kcal

På bara 30 minuter kan du skämma bort dig själv och familjen med en läcker middag.

Tallrik med lamm och sallad.

Lammfilé på fänkålspuré med sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 fänkålsstånd

  • 300 g lammfilé

  • Havssalt
  • Svartpeppar

  • 3 msk jungfruolja
  • En liten klick smör, 10 g
  • 50 g blandade sallader
  • 100 g kikärter, på burk
  • En näve myntablad
  • Pressad citron

Dressing

  • ¾ dl jungfruolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap

Så lagar du lammfilé med sallad

  • Skär fänkålen fint och koka mör i vatten.

  • Häll av men spara vattnet.

  • Badda köttet torrt och krydda med salt och peppar.

  • Värm 1 msk olja i pannan, lägg i smöret och låt det brusa upp.

  • Stek köttet 6 min på varje sida.

  • Packa in det i bakplåtspapper och en handduk och låt det vila.

  • Vispa dressingen och smaka av med salt och peppar.

  • Skölj salladen.

  • Lägg upp med kikärter, mynta och 2 msk dressing.

  • Mixa fänkål, 2 msk olja och lite kok- vatten till en puré.

  • Smaksätt med citron, salt och peppar.

  • Skiva köttet och servera.


De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background