Lammfilé på fänkålspuré med sallad

30 minuter
600 kcal

På bara 30 minuter kan du skämma bort dig själv och familjen med en läcker middag.

Tallrik med lamm och sallad.

Lammfilé på fänkålspuré med sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 fänkålsstånd

  • 300 g lammfilé

  • Havssalt
  • Svartpeppar

  • 3 msk jungfruolja
  • En liten klick smör, 10 g
  • 50 g blandade sallader
  • 100 g kikärter, på burk
  • En näve myntablad
  • Pressad citron

Dressing

  • ¾ dl jungfruolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap

Så lagar du lammfilé med sallad

  • Skär fänkålen fint och koka mör i vatten.

  • Häll av men spara vattnet.

  • Badda köttet torrt och krydda med salt och peppar.

  • Värm 1 msk olja i pannan, lägg i smöret och låt det brusa upp.

  • Stek köttet 6 min på varje sida.

  • Packa in det i bakplåtspapper och en handduk och låt det vila.

  • Vispa dressingen och smaka av med salt och peppar.

  • Skölj salladen.

  • Lägg upp med kikärter, mynta och 2 msk dressing.

  • Mixa fänkål, 2 msk olja och lite kok- vatten till en puré.

  • Smaksätt med citron, salt och peppar.

  • Skiva köttet och servera.